Natt til lørdag våknet Sørlie av at vinduene klirret da de tre bilbombene rystet byen. Allerede dagen etter hadde han og døtrene Helene (13) og Maren (15) bestemt seg for å fortsette ferien som planlagt.

— Vi har ikke tenkt å reise hjem, og ingen av de andre norske turistene jeg har snakket med har tenkt å gjøre det. Vi har hatt møte med en representant for den norske ambassaden, og han oppfordret oss til å holde oss på hotellet og unngå folkemasser. Så langt har vi fulgt oppfordringen. Vi føler oss trygge, sier Sørlie.

- Ville ikke fly

Før han reiste på ferie spurte kollegene på jobben om han virkelig torde reise til Egypt med tanke på faren for terrorangrep.

— Jeg svarte at sjansen for at det skal skje noe er minimal. Noen dager senere smalt det altså, sier Sørlie.

Heller ikke Johnny Jørgensen og Trude Robberstad fra Haugesund vil forlate Sharm.

— Vi vurderte å reise hjem, men tenkte at dersom terroristene virkelig vil slå til, så er det vel ikke særlig tryggere å sette seg på et fly, sier Jørgensen.

— Her på hotellet er alt som normalt. Folk bader og koser seg. Det er utrolig å se på tv hva som skjer bare noen hundre meter unna, sier Robberstad.

Paret har ikke tenkt å bure seg inne resten av ferien.

To påmeldte

— Vi kom hit for å dykke, og har ikke tenkt å sperre oss inne. Dersom vi hadde vært redde for å bevege oss utendørs, kunne vi like gjerne reist hjem. Vi kommer til å dykke og gå på restauranter som planlagt, men det er klart bombene vil sette sitt preg på ferien. Vi snakker om det hele tiden, sier de.

Tamer Mohammed Ali, som er ansvarlig for Pyramidene Reisers kontor i Sharm, sier det er et fåtall som ønsker å forlate landet.

— Dem ordner vi transport for fra Sharm tirsdag, og så reiser de videre fra Kairo onsdag, sier Ali.

Ifølge Tor Kinsarvik Engen ved den norske ambassaden i Kairo er det så langt bare to personer som har meldt seg på turen.

— I tillegg har et mindre antall allerede reist hjem på egen hånd, sier han.

VIL IKKE HJEM: - Vi er ikke redde, sier Erik Sørlie og døtrene hans Helene og Maren. De fortsetter ferien som planlagt.<p/>FOTO: TOR HØVIK
KOM FOR Å DYKKE:</b> Vi vil ikke sperre oss inne, sier Johnny Jørgensen og Trude Robberstad.<p/>FOTO: TOR HØVIK