Myndighetene i Thailand vil ikke ha samtaler med opprørerne— de såkalte rødskjortene- før alle former for protester opphører.

Det ble klart tirsdag, etter at rødskjortene selv sa de var villige til å forhandle med myndighetene for å få en stans i de voldelige demonstrasjonene som har herjet Bangkok i to måneder nå, skriver aftenposetn.no.

Regjeringen har avvist forespørselen om fredssamtaler, og sier de ikke vil forhandle før vold og protester stanser.

Rødskjortene på sin side, vil ikke slutte å protestere før myndighetene vil være med på forhandlinger, og konflikten fremstår som fortsatt like fastlåst.

— Samtaler vil kun skje når protestene har tatt slutt, sier landets sittende statsminister, Abhisit Vejjajiva, ifølge statsråd Satit Wongnongtoey.

Våpenhvileforslag hånet

Vejjajiva skal ha bedt senatet om å opprettholde kontakten med rødskjortenes ledere, og oppfordre dem til å stanse protestene.

Etter et møte mellom flere rødskjorteledere og senatorer tirsdag, skal en rødskjorteleder ha tilbudt en umiddelbar, betingelsesløs våpenhvile for å få slutt på volden.

Forslaget ble møtt med hån i rødskjortenes leir i handelsdistriktet sør i Bangkok, melder aftenposten.no.

Ifølge en regjeringstalsmann er en militæroperasjon i gang for å isolere området der rødskjortene har forskanset seg, men han sier det vil ta tid før uroen er slått ned.

FN:- Sett stolthet og politikk til side

Den siste uken i Bangkok har vært voldelig, minst 38 har mistet livet de siste dagene.

Mandag gikk FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay, ut og oppfordret begge parter til å forsøke å komme til enighet.

— Jeg ber lederne på begge sider om å sette stolthet og politikk til side for befolkningen i Thailands skyld, sa Pillay i en uttalelse.

— Det er en stor risiko for at situasjonen kan eskalere ut av kontroll. For å hindre at flere menneskeliv går tapt, oppfordrer jeg demonstrantene til å trekke seg tilbake og sikkerhetsstyrkene til å utvise forsiktighet. Denne situasjonen kan bare løses ved forhandling, sa høykommissæren.

Kongen er taus

Mens gateslagene utkjempes i Bangkok, undrer thailendere på hvorfor deres høyt elskede kong Bhumibol forholder seg taus om situasjonen, skriver NTB.

— Hans majestet er vårt eneste håp, sier en av lederne for rødskjortene, som to ganger siden konflikten startet for to måneder siden har bedt kongen gripe inn, uten at det har skjedd.

I sine 60 år på tronen har kong Bhumibol opplevd både politiske krisesituasjoner og militærkupp, og han har flere ganger grepet direkte inn. Sist gang var under et opprør i 1992.

Da innkalte kongen, som thailendere flest betrakter nærmest som en halvgud, lederne for militæret og for opprørerne til slottet. Der krøp de bokstavelig talt på sine knær for kongen, og de dramatiske TV-bildene førte raskt til en slutt på urolighetene.