København: Til nå har 52 personer kontaktet politiet om den antatte bombemannen som fredag ble pågrepet i Ørstedsparken nær Nørreport stasjon i København sentrum.

De fleste henvendelsene som politiet har mottatt handler om den mistenkte bombemannens forflytninger. Flere av tipsene blir nå undersøkt nærmere.

LES OGSÅ: Politiet kigger på tip om bombemanden

Københavns-politiet oppfordrer samtidig folk kontakte politiet hvis man har nytt om den mistenkte bombemannens identitet, reiserute eller andre observasjoner som kan interessere politiet.

Den antatte bombemannen ble i helgen fremstilt i grunnlovsforhør. Han er nå varetektsfengslet frem til 4. oktober.

Den mistenkte holder tilsynelatende kortene tett til kroppen og aviser fortsatt å samarbeide med politiet.

Ifølge politiets opplysninger har mannen fortalt at han er vegetar, og han har bedt om religiøs litteratur fra forskjellige religiøse retninger.

Tidlig fredag ettermiddag var det en mindre eksplosjon på et toalett på Hotel Jørgensen i Rømersgade i København. Den mistenkte flyktet til Ørstedsparken, der han senere ble pågrepet.

Kunstig ben

Hvis etterforskerne er heldige, kan den mistenkte vise seg å gå rundt på et viktig spor. Den uidentifiserte bombemannens høyre legg er nemlig en protese.

Og tar man av det kunstige benet, kan det vise seg å inneholde deler med serienumre.

Det forteller Erik Poulsen ved Klinik Brøndby.

— Hvis benprotesen inneholder deler med serienumre, vil det absolutt være mulig å finne frem til leverandøren av protesen og trolig også hvilken tekniker som har fremstilt den, sier han.

LES OGSÅ Århus politi øgede sikkerhed ved Jyllands-Posten på eget initiativ

Erik Poulsen understreker at det er langt fra er alle benproteser som fremstilles av deler med serienumre. Proteser kan nemlig fremstilles på ulike måter, og det er derfor ingen garantier for at bombemannens protese inneholder deler med serienumre.

Politiet er tilsynelatende på bar bakke i forhold til hvem mannen er. Han har angivelig benyttet seg av minst tre identiteter, forklarer politiet.

BERGENS TIDENDE/POLITIKEN