USAs neste president Barack Obama jobber nå med å fylle opp viktige posisjoner i administrasjonen, og overveier ifølge politico.com Robert F. Kennedy jr. som leder for the Environmental Protection Agency. Kennedy jobber for tiden som miljøadvokat, og har lenge jobbet for å renske opp i New Yorks drikkevann. Robert F. Kennedy jr. er sønnen til den avdøde senateren og statsadvokaten Robert F. Kennedy.

Kusinen Caroline Kennedy skal også være i søkelyset for en posisjon som USAs ambassadør til FN.

Obama står i politisk gjeld til Kennedy-familien etter at de støttet ham på et kritisk punkt i primærvalgene.

John Kerry tilbake?

Overgangsteamet til Obama har også andre navn på blokken, blant annet Colin Powell som forsvars— eller utdanningsminister, og John Kerry som utenriksminister.

Kerry, som tapte valget i 2004, kan bli aktuell om Obama bestemmer seg for å beholde forsvarsminister Robert M. Gates, som har gjort tjeneste under Bush-administrasjonen, skriver New York Times.

Politiske insidere

Obama har allerede tilbudt sin nære venn og veteran fra Clinton-administrasjonen Rahm Emanuel jobben som stabssjef. Emanuel er kjent som en sterk stemme i amerikansk politikk, og selv om han fremdeles tenker på saken venter mange demokrater at han vil akseptere tilbudet. Enkelte republikanere har kritisert Emanuel for å være for steil.

En annen Clinton-veteran er John D. Podesta, som leder Obamas overgangsteam. Både Podesta og Emanuel er kjent for sin lange erfaring og hardtslående tilnærming til politikk.

Får ros av Israel

Israelsk presse roser Barack Obama for å ha spurt Rahm Emanuel om å bli stabssjef. Avisen Maariv kaller Emanuel for «Vår mann i Det hvite hus» i en artikkel torsdag.

Emanuels er født i Jerusalem og var medlem i Irgun, en ultranasjonalistisk jødisk undergrunnsbevegelse som kjempet mot britiske styrker før staten Israel ble dannet i 1948. I 1960 flyttet han til USA, og han er overbevist om at sønnen vil fremme israelernes sak i Det hvite hus.

**Les også:

Obamas valg skaper frykt**

Emanuel selv meldte seg som frivillig i den israelske hæren under den første Golfkrigen i 1991 og var utstasjonert på en base i Nord-Israel i to måneder.

Ny finansminister i dag?

Samtidig kan Barack Obama komme til å kunngjøre hvem som blir USAs neste finansminister allerede i dag. Den utvalgte får den enorme jobben med å redde landet ut av finanskrisen.

Blant favorittene er tidligere finansminister Lawrence Summers og tidligere styreleder i sentralbanken Paul Volcker.

Også Timothy Geithner, leder for Federal Reserve Bank i New York, er aktuell, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En kilde sier til nyhetsbyrået Reuters at Obamas rådgivere «arbeider raskt for å fylle Obamas team for økonomi og indre sikkerhet».

Hvordan blir Barack Obama som president? Si din mening i kommentarfeltet!

AKTUELL: Robert F. Kennedy jr. kan bli miljøpolitiker i Obama-administrasjonen.
FRED PROUSER
AKTUELL: Caroline Kennedy kan bli FN-ambassadør.
GARY HERSHORN
AKTUELL: John Kerry, som tapte valget i 2004, kan være på vei tilbake som utenriksminister.
Michael Dwyer
AKTUELL: Den pensjonerte generalen Colin Powell var tidligere en del av Bush-administrasjonen, men støttet Obama i valgkampen. Nå kan han bli forsvars- eller utdanningsminister.
REUTERS
AKTUELL: Obamas venn Rahm Emanuel har blitt tilbudt stillingen som stabssjef i Det hvite hus. Obama får ros av Israel for å ha valgt den jødiske kongressmannen.
HO