For det var i Eleb Es Saqi Norge deltok med soldater i FN-styrken i Libanon fra 1978 til 1998.

— Nordmennene førte med seg en helt annen trygghet enn den deres erstattere fra India gjør, sier Omar Assi (39) åpenhjertig.

Han er byens politimyndighet og har bodd her hele sitt liv. Mange av de norske soldatene er våre personlige venner som besøker oss årlig. Vi vil ha Norge tilbake, sier han på et bortimot perfekt norsk.

Onsdag fikk Omar Assi et splitter nytt norsk flagg av Martin Yttervik da Norges charge d'affære til Libanon besøkte de utbombede landsbyene i sør. Det skal erstatte flagget som ble ødelagt i krigsdagene.

— Dessverre traff bombesplintene flaggstangen også, men vi skal heise flagget utenfor kommunehuset så fort vi får tak i ny flaggstang. Norge vil vi alltid ære for landets store innsats for innbyggerne i det sørlige Libanon, sier Assi.

Politimannen understreker en rekke ganger at han har hele den libanesiske befolkningen i området bak seg når han innstendig ber Norge om å delta i den internasjonale FN-styrken som skal kontrollere våpenhvilen mellom Israel og Libanon.

— Alle er redde fordi vi venter på neste angrep fra Israel. Jeg deler oppfatningen om at Israel ikke har gjort seg ferdig med Libanon i denne omgang og at de planlegger neste angrep. Derfor trenger vi en sterk FN-styrke her som kan stabilisere situasjonen i området. Og da må Norge være med!