Beograd: Familien til den ettersøkte og folkemordtiltalte general Ratko Mladic har innledet en juridisk prosess for å få ham erklært død.

Familiens advokat Milos Saljic bekrefter dette overfor avisen Vecernje novosti, melder nettutgaven til den private kringkastingen B92.

Den bosnisk-serbiske Mladic er ettersøkt av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) og er én av to tiltalte ved domstolen som fortsatt befinner seg på frifot. Familien er bosatt i Serbias hovedstad Beograd.

Familien kommer med dette utspillet fordi de vet han er i live

Rasim Ljajic

Ikke fylt 70 år

Advokaten opplyser at en juridisk prosedyre vanligvis bare kan innledes når en person er over 70 år og familien ikke har fått livstegn fra vedkommende de siste fem år.

Han oppgir at det er familiens rett til Mladics eiendommer og tilgang til hans pensjon, som er sperret, som ligger bak familiens ønske om å få generalen erklært død. Men familien hevder også at den har vært utsatt for forfølgelse.

Mladic er imidlertid bare 68 år, og lederen for den serbiske myndigheten som samarbeider med ICTY, Rasim Ljajic, kaller familiens utspill for «en hån mot staten».

— Familien kommer med dette utspillet fordi de vet han er i live, tilføyer Ljajic.

Han sier myndighetene vil fortsette å lete etter Mladic.

ETTERSØKT: Ratko Mladic.
RANKO CUKOVIC