– Den israelske staten og en regjering under meg kommer til å ha som strategisk mål å styrte Hamas-regimet på Gazastripen, sa Livni til medlemmer av Kadima-partiet søndag.

– Det bør gjøres både med militære, økonomiske og diplomatiske midler, fortsatte hun.

Også Likud-leder Benjamin Netanyahu går aktivt inn for å fjerne Hamas og beskylder den sittende regjeringen for å være for passiv.

Ikke skremt Valget i Israel skal etter planen avholdes 10. februar og kan bli en jevn kamp mellom Livnis Kadima og Netanyahus Likud. Likud har ledet på flere meningsmålinger i høst, men det blir stadig jevnere mellom de to partiene.

– På lang sikt er det ikke til å unngå at Hamas-regimet må fjernes, sa Netanyahu da han søndag besøkte et hus i Sderot som var truffet av en palestinsk rakett.

Men truslene fra de to sentrale, israelske lederne ser ikke ut til å skremme Hamas.

– Ingenting kan ta knekken på vårt folk, sier Ismail Haniyeh, som er leder for Hamas-regjeringen på Gazastripen.

Hamas-tjenestemannen Ayman Taha spår at islamistgruppens styre vil overleve Livnis tid ved makten.

Vurderer militæroffensiv Fredag opphørte en skjør våpenhvile mellom Hamas og Israel som ble inngått i juni. I løpet av helgen er et stort antall raketter blitt avfyrt fra Gazastripen mot sørlige deler av Israel.

Avtroppende statsminister Ehud Olmert tok opp situasjonen under det ukentlige møtet med sine ministere søndag.

– En ansvarlig regjering ivrer ikke etter å gå til krig, men den unngår det heller ikke. Derfor kommer vi til å ta de skrittene som er nødvendig, sier Olmert.

– Uunngåelig En israelsk forsvarstjenestemann mener militære sammenstøt på Gazastripen nå er uunngåelig.

– Det er opplagt hvilken vei det går på Gazastripen. Situasjonen er uholdbar, men klar og tydelig. Utviklingen videre avhenger av hærens vurderinger, sier tjenestemannen, som ønsker å være anonym, til AFP.

Også visestatsminister Haim Ramon sier Israel må fjerne den islamistiske Hamas-bevegelsen, som tok kontroll over Gazastripen i juni 2007. Siden den gang har Israel holdt Gazastripen under blokade, noe som har bidratt til stadig økt spenning i området.

Hus truffet Forsvarsminister Ehud Barak oppfordrer på sin side israelske ministre til å avstå fra krigsretorikk.

– Vi kan ikke akseptere situasjonen på Gazastripen, men krigerske røster er skadelig og unødvendig, sa han i forkant av søndagens møte.

Samme dag skjøt palestinske opprørere minst ti raketter og bombekastergranater. Et hus i byen Sderot ble truffet, og én person ble lettere såret, ifølge redningstjenesten Magen David Adom.

Like etter gjennomførte israelske krigsfly et angrep mot raketter som ennå ikke var avfyrt, ifølge en militærtalsmann. Det ble ikke meldt om sårede etter luftangrepet.

Diskutér utviklingen i Midtøsten her.