I et intervju med den egyptiske TV-kanalen Mehouar søndag gjorde president Mahmoud Abbas det klart at han ikke vil bidra til at israeleren blir løslatt, hvis ikke Israel kommer med gjenytelser.

Barghouthi er en av de mest populære palestinske lederne og regnes som selve inspiratoren bak opprøret mot den israelske okkupasjonen. Han er leder for Fatah-bevegelsen på Vestbredden og soner flere livstidsdommer for drap i et israelsk fengsel.

En annen av fangene som Abbas ønsker løslatt, er Ahmed Saadat, som Israel mener sto bak drapet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i 2001. Saadat sitter i dag fengslet i Jeriko under oppsyn av amerikanske og britiske soldater.

Den israelske korporalen Gilad Shalit ble bortført av flere væpnede, palestinske grupper 25. juni, ved grensa mellom Israel og Gazastripen. Kidnappingen utløste en israelsk militæraksjon på Gazastripen som har krevd et stort antall palestinske liv, uten at Shalit er blitt sluppet fri.

Israels statsminister Ehud Olmert sa før helgen at han er villig til å forhandle fram en avtale om fangeutveksling for å få Shalit løslatt.

Tidligere har den israelske regjeringen blankt avvist en slik løsning.