56 prosent av Demokratenes velgere sier de tror Obama har størst sjanse til å slå Republikanernes presidentkandidat John McCain i valget i november, ifølge en meningsmåling utført for AP og Yahoo. 43 prosent sier de har mest tro på Hillary Clinton.

Obama tok videre to viktige seire over Hillary Clinton fredag.

Ytterligere to av superdelegatene i partiet gir nå sin støtte til Obama. De tidligere senatorene Sam Nunn og David Boren uttalte fredag at de nå offisielt støtter Obamas kandidatur.

Clinton har fortsatt støtte fra flere superdelegater enn Obama, men han har den siste tiden tatt kraftig innpå henne.

Men verst for Hillary Clinton er det nok at Robert Reich, som gjennom flere år har vært en venn av Clinton-familien og som jobbet som arbeidsminister i Bill Clintons administrasjon på 90-tallet, gir sin støtte til Illinois-senatoren.

Reich sier vennskapet til Clinton har «slitt i ham», men at han likevel mener Obama representerer muligheten for en ny politikk som president.

Demokratene holder nominasjonsvalg i Pennsylvania tirsdag, et valg som er svært viktig for Clintons videre kamp om å bli partiets presidentkandidat.

Ingen av kandidatene anses å ha noen mulighet til å få nok delegater til å vinne nominasjonskampen før landsmøtet i august, og dermed blir det superdelegatene som får siste ord i laget.

På Demokratenes landsmøte vil det møte 3253 ordinære delegater og 795 superdelegater.

FAVORITT: Barack Obama seiler frem som Demokratenes presidentkandidat.
JOHN GRESS