Tirsdag morgen pågrep fransk politi den høyreekstreme nordmannen Varg Vikernes i Frankrike, melder franske medier. Politiet frykter at han planla «en massakre».

I årene etter at han sonet ferdig fengselsstraffen i Norge har Vikernes blogget aktivt på flere nettsider, skriver Aftenposten.

Det ferskeste blogginnlegget, postet lørdag 13.juli, omtaler han fredagens togulykke utenfor Paris. Seks mennesker mistet livet og over 30 personer ble skadet i ulykken. Ifølge de franske statsbanene (SNCF), sporet toget av på grunn av en skinnefeil.

Mener mediene lyver

Vikernes mener franske medier, som han omtaler som jødiske medier, forvrir inntrykket av hva som egentlig skjedde under og i etterkant av togulykken. Vikernes mener ulykken var arrangert av innvandrere som plyndret ofrene rett etter avsporingen, men at dette forties i mediene.

Han mener mediene ikke er noe bedre enn nord-koreansk media, altså styrt som propaganda fra myndighetene (oversatt fra engelsk):

— Deres (medienes) eneste hensikt er å spre anti-europeisk propaganda og fordekke virkeligheten. Jeg er så sint, og jeg har vært det hele dagen, jeg forstår bare ikke hvorfor Europa ikke gjør opprør mot dette.

Maner til opprør

Vikernes skriver at han ikke oppfordrer til et opprør ved bruk av ulovlige metoder.

— Av åpenbare grunner vil jeg ikke oppfordre noen til å gå til ulovlige steg for å ende det europeiske folkemordet, men det er mye man kan gjøre som ikke er ulovlig.

I tidligere blogginnlegg, blant annet et innlegg omtalt avNettavisen i fjor, skrev Vikernes at enkelte av ofrene for massakren 22.-juli kunne «takke seg selv».