Tidevannet løftet "Vicky" opp og vekk fra "Tricolor".

Tyrkiskregistrerte "Vicky" er lastet med 70.000 tonn svært lettantennelig parafin. En talsmann for den britiske kystvakten advarte i går kveld om eksplosjonsfare, men situasjonen løste seg uten at det skjedde noen katastrofe.

Ifølge franske skipsfartsmyndigheter var det ikke registrert lekkasjer eller tegn til sprekker i skroget på "Vicky", en 243 meter lang 43.000-tonner bygget i 1981. Skipet var i morges på vei til en trygg ankringsplass, der det skulle undersøkes nærmere.

Ingen skadd

Ingen av mannskapet på 24 om bord i "Vicky" skal ha kommet til skade i kollisjonen med vraket av "Tricolor", og alle forble om bord i tankeren etter uhellet. "Vicky" var på vei fra Antwerpen i Belgia til New York da kollisjonen inntraff.

Franske skipsfartsmyndigheter hadde i morges ennå ingen forklaring på hvorfor tankeren styrte rett på vraket. En taubåt på stedet hadde signalisert til "Vicky" og bedt den endre kurs, men tankskipet fortsatte rett frem, ble det sagt.

"Tricolor" sank på grunt vann og ble liggende på siden etter en kollisjon med et containerskip i Kanalen for to uker siden. Det norskopererte skipet var lastet med 2.682 biler til en samlet verdi av nesten 50 millioner euro (360 millioner kroner) (NTB)