Togos medlemskap i den økonomiske samarbeidsorganisasjonen for Vest-Afrika (ECOWAS) ble suspendert, organisasjonen innførte reiserestriksjoner for lederskapet i landet og en våpenembargo. De 15 medlemslandene hjemkaller dessuten sine ambassadører til Togo.

Faure Gnassingbe ble innsatt med hærens støtte etter at faren, Gnassingbe Eyadema, døde 5. februar. Fredag sa presidenten på nasjonalt fjernsyn at han vil utlyse valg innen 60 dager, men han vil ikke trekke seg fra presidentposten før valget.

De andre landene i regionen, som har kalt maktovertakelsen for et kupp, mener at Gnassingbe ikke oppfyller kravene de har satt.

De mener Togo må gjeninnføre den gamle grunnloven, som fastsetter at nasjonalforsamlingens president skal innsettes som midlertidig statsoverhode ved Eyademas død.

Loven ble imidlertid endret etter Gnassingbes nominasjon for å legitimere innsettingen. Også innad i landet er Gnassingbe under press.

Minst 10.000 mennesker deltok i en demonstrasjon i nabolaget Be lørdag, med krav om at han må gå av. Det er den største mønstringen mot presidenten etter at han ble innsatt.

Demonstrasjonen ble avsluttet uten voldshandlinger, men situasjonen i området er fortsatt anspent.

Grupper av ungdommer vandret i sidegatene og politibiler patruljerte distriktet.

For en uke siden ble fire demonstranter drept i sammenstøt i det samme området.