Toget var på vei til hovedstaden New Delhi med en fart på 108 kilometer i timen da 15 vogner sporet av i den nordlige provinsen Uttar Pradesh.

Om lag 1.000 passasjerer var om bord, og 350 av dem er meldt skadd i ulykken, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Ulykken er den verste som har rammet India på flere år.

Svnesker rammet

— Blant ofrene var det tre svenske passasjerer som reiste fra Kolkata til New Delhi, sa A. K. Pathak, representant for myndighetene i Fatehpur, området der ulykken skjedde.

— To av dem er døde, mens en tredje er brakt til sykehus, hevdet han.

Svensk UD ble ikke umiddelbart varslet om dødsfallene, men de fikk tidlig bekreftet at en svensk mann i 20-årene var ført til sykehus med ikke-livstruende skader. De har vært i kontakt med ham, og opplyser at skadene hans ikke er alvorlige, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Svensk UD jobbet mandag kveld med å bekrefte om de to øvrige svenske passasjerene er blant de døde eller ikke.

Kan stige

— Vi har ikke mottatt melding om at noen nordmenn skal være involvert i togulykken i India, sa kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB mandag.

Imens varsler indiske myndigheter at dødstallet etter ulykken kan bli enda høyere. Årsaken til ulykken er foreløpig uklar, og politiet har startet etterforskning. Foreløpige undersøkelser har ikke påvist noen feil med signalanlegget eller sporet i forkant.

Eksplosjon

Senere søndag ble et annet tog rammet av en eksplosjon i den nordøstlige provinsen Assam. Også her ble omkring 100 personer såret, 20 av dem alvorlig, da flere vogner sporet av.

Toget befant seg i et område hvor militante grupperinger er aktive, men politiet kunne ikke si hva som forårsaket eksplosjonen.

Hjelpearbeidere på begge ulykkesstedene måtte skjære opp vognene for å få omkomne og skadde ut av vrakrestene.

Hundrevis av beboere i omkringliggende landsbyer strømmet til for å hjelpe i redningsarbeidet