Historien om Keikos ankomst til en norsk fjord har gått sin seiersgang i verdens aviser og nyhetssendinger viderebrakt av utsendte journalister og internasjonale nyhetsbyråer.

Farer truer

Den amerikanske nyhetskanalen CNN forteller om nordmenn som leker med spekkhoggeren, men også om farer som truer.

"Oppfordrer til å drepe "Free Willy"-stjerne" er tittelen på kanalens nettsiders oppslag om Keikos opptreden i Skålvikfjorden på Nordmøre. Det har ikke gått upåaktet hen at Nils Øien ved Havforskningsinstituttet i Bergen har tatt til orde for å avlive Keiko fordi den har små sjanser til å overleve vinteren.

Den engelske kanalen BBCs dekning var mindre dyster og preget av et litt ironisk syn på Keikos stjernestatus.

— I likhet med mange svinnende filmstjerner kan han ikke gi opp livet i rampelyset, fortalte BBCs Duncan Kennedy i sin reportasje.

Avvist og såret

Avisen The New York Times antyder at Keiko kom til Norge etter å ha blitt avvist av sine egne. Kanskje er mennesker bedre selskap enn ville artsfrender for en tam spekkhogger?

Den engelske avisen The Times mener at Keiko kom til Norge fordi han savnet menneskelig oppmerksomhet. Avisen berømmer oss for å ha gitt Keiko en helts velkomst trass i vårt noe anstrengte forhold til andre hvaler.

— Det sies at Keiko fornøyd spiste fisk som ble kastet til ham av klappende familier - en spekkhogger lykkelig uvitende om at han er gjest i en nasjon av hvalmordere, skriver avisen.

(NTB)