Verdens lengste mann leter høyt og lavt – men kanskje mest høyt – etter en kjæreste. Kinesiske Bao Xishun måler 2,36 på strømpelesten og vil gjerne ha en venninne på samme nivå.

Bao er blitt 55 år gammel og er fortsatt enslig. Han har aldri fridd til noen og knapt nok hatt fast følge, den ekstreme høyden har nemlig gjort han svært sjenert, skrev Hongkong-utgaven av den engelskspråklige kinesiske avisen China Daily torsdag.

Bao kommer fra en familie av gjeterfolk i Indre Mongolia. Nå har han satt inn annonse under rubrikken «Bekjentskap ønskes» i en rekke kinesiske aviser, der han skriver at han lenger etter noen å være glad i.

Ifølge China Daily har Bao fem søsken, som alle er av normal lengde. Han skal ha hatt normal kroppslengde inntil han var 15 år gammel, men i de fem årene etter det vokste han til 210 centimeter.

Senere har han lagt på dette med ytterligere 26 centimeter, og vekten på 165 kilo er ikke overvettes høy når man tar hensyn til den ekstreme lengden. Tidligere i år ble Bao Xishun skrevet inn i Guinness’ Rekordbok som verdens lengste mann.

REUTERS