TORGEIR NORLING

Fortsatt er 137 mennesker savnet.

— Jeg føler meg så redd, hvorfor kommer de hit nå, sier 28 år gamle Donna Casildo.

Vi befinner oss i Manilas havneområde. Foran oss kjører en hvit varebil og en liten lastebil opp foran et kystvaktfartøy som nylig har lagt til kai. Bilene kommer fra et begravelsesbyrå.

Donna hadde akkurat gitt opp håpet om at hun i dag ville få vite hva som hadde skjedd med broren Alfie Casildo og tanten Ma-Theresa Dionson, som begge er savnet etter katastrofebrannen om bord på «Superferry 14». Redningsmannskapet hadde imidlertid fortalt at de verken hadde funnet overlevende eller omkomne under dagens redningsaksjon. Derfor hadde Donna og tanten hennes Dionesa Samson bestemt seg for å reise hjem.

Det er da de to bilene kommer kjørende og parkerer rett foran kystvaktfartøyet. Ansiktsuttrykkene til de to kvinnene forandrer seg umiddelbart. Tårer presser på. Kanskje vil de endelig få en bekreftelse på hva som har skjedd med slektningene.

Pårørende

De har allerede ventet lenge, og de er ikke alene. Ved et krisesenter like i nærheten av kystvakten har mange av de pårørende til de savnede etter fergebrannen samlet seg. Flere gråter åpenlyst.

Donna forteller at hun reiste direkte til rederiet WG&A da hun hørte om ulykken.

— Der sto det en mann som med megafon leste opp navnene til de overlevende. Hele dagen leste han opp navn. Jeg håpet hele tiden at han snart ville komme til broren og tanten min, sier hun.

Hun forteller at hun siden ikke har sovet. Tankene som spinner rundt i hodet gjør det umulig å få ro.

— Jeg reiser hjem på natten, men bare for å skifte, så kommer jeg tilbake hit. I tankene forestiller jeg meg hele tiden hvordan broren min opplevde brannen, sier hun.

Selv har hun fortsatt et lite håp om at slektningene kan være i live.

Små sjanser

Kystvaktens talsmann Armand Balilo forteller at redningsarbeidet vil pågå helt til det er 100 prosent sikkert at ingen overlevende finnes i skipet.

— Vi har 21 dykkere i gang, og holder det gående nettopp for å finne ut om noen kan ha blitt fanget inne i vraket. Til nå har dykkerne gjennomsøkt 70 prosent av skipet, sier han.

Han legger imidlertid ikke skjul på at håpet om å finne flere overlevende begynner å bli små.

VENTER PÅ LIVSTEGN: Donna Casildo og tanten hennes Dionesa Samson venter på å finne ut hva som har skjedd med slektningene som befant seg om bord i fergen som brant. <p/> FOTO: GERHARD JOREN