De to demokratiske presidentkandidatene slo an en forsonlig tone i Kodak Theatre i Los Angeles i natt. De er enige om det meste, og begge var åpenbart interessert i å ikke provosere velgergrupper før tirsdagens primærvalg i 22 delstater.

Men noe uenighet var det mellom dem, blant annet i spørsmålet om hvem som best kan avslutte krigen i Irak.

— Trodde på Bush

— Jeg tror det er mye enklere for oss å vinne argumentasjonen hvis vi har en kandidat som sier, «jeg har alltid syntes dette var en dårlig idé, dette var en dårlig strategi», sa Barack Obama i debatten som ble sendt på CNN.


Les utskrift av debatten. (ekstern lenke)

Hillary Clinton forsvarte at hun hadde stemt for krigen. Presidentens administrasjon hadde sagt til henne at krigsvedtaket skulle brukes for å få våpeninspektørene tilbake til Irak.

— Det var den underliggende årsaken til at jeg i det minste stemte for å gi president Bush fullmakten, få de inspektørene inn, la dem gjøre jobben sin, finn ut hva som er der og hva som ikke er der, sa Clinton.

- Det trengs en rydde-Clinton Obama utløste latter da han svarte på hvordan han skulle møte republikanske angrep på skattekåte liberale demokrater.

— Vel, først av alt, jeg tror ikke republikanerne kommer til å være i en sterk posisjon til å snakke om økonomisk ansvarlighet, når de har plusset på mellom fire og fem tusen milliarder på nasjonalgjelden. Jeg vil gjerne ta den diskusjonen, sa han.

Clinton fikk også god respons da hun ble spurt om hvordan en Clinton kan stå for forandring etter tiår med en Bush eller Clinton i det Hvite Hus.

— Det trengtes en Clinton for å rydde opp etter den første Bush, og jeg tror det kan trenges en annen for å rydde opp etter den andre Bush, sa hun.

CNNs Bill Schneider tror begge kandidater styrket seg etter debatten.

— Jeg er ikke sikker på om Obama snudde valgkampen. Han er utfordreren, han må overtale folk til ikke å stemme på henne, sa han til egen kanal.

Alt om USA-valget

Hvem tror du blir presidentkandidater i USA? Si din mening!

GEMYTTLIG: Noe uenighet, men mest enighet mellom Hillary Clinton og Barack Obama i natt.
JASON REED / REUTERS
FØR STORMEN: Kandidatene hilser en siste gang før super-tirsdag om en halv uke.
JASON REED / Reuters