I Australia ventes det at opp mot halvannen million mennesker vil samle seg ved havna i Sydney for å se det storslagne fyrverkeriet over byens velkjente bru, Sydney Harbour Bridge.

Allerede tidlig på ettermiddagen hadde tusenvis av feststemte mennesker møtt opp for å sikre seg en plass med god utsikt til fyrverkeriet i sommervarmen.

— Hvert år sørger vi for å gjøre årets nyttårsfeiring større og bedre enn året før, sier Sydneys ordfører Clover Moore.

I London, som skal være vert for sommer-OL i 2012, kan skuelystne få se fantastisk fyrverkeri over Themsen mens Big Ben slår sine slag ved midnatt.

I Paris ventes titusenvis av mennesker å samle seg på paradegata Champs Elysèes med champagne og jubel for det nye året.

I Amsterdam skal to enorme oppblåste dukker, en gutt og en jente, «gå» sammen gjennom byen for så å kysse hverandre idet klokken slår midnatt.

Fest og uvær

I Rio de Janeiro kommer opp mot 2 millioner hvitkledde mennesker, både innbyggere og turister, til å samle seg på den berømte Copacabana-stranden for å feire overgangen til det nye året mens et enormt fyrverkeri skal farge himmelen grønn.

Også på Times Square i New York vil over 1 million mennesker komme for å delta på den tradisjonelle nyttårsfeiringen. I år skal de underholdes av blant andre popdronningen Lady Gaga og operastjernen Plácido Domingo.

På New Zealand, et av de første landene til å gå over til 2012, legger dårlig vær imidlertid en demper på feiringen. Kjølige temperaturer, sterk vind og et voldsomt regnvær gjør at flere arrangementer er avlyst, blant annet det store fyrverkeriet i Wellington.

Preget av katastrofen

I Japan blir nyttårsfesten preget av tragedien som rammet landet i mars i år. Mange japanere kommer derfor til å droppe den store festen og heller oppsøke helligdommer for å minnes de døde etter tsunamien og be for et fredelig 2012.

— Jeg kan ikke si godt nyttår, for jeg kjenner ingen glede, sier Yuki Takahashi, en av de mange tusen som ble evakuert da kjernekraftverket i Fukushima ble ødelagt og slapp ut store mengder radioaktivt materiale.

Sammen med over 1.000 andre evakuerte bor han i en midlertidig leilighet i en blokk i Tokyo. For dem er framtiden uviss og lite optimistisk