34,4 prosent av velgerne vil ha Høyre inn i regjeringskontorene etter valget, viser meningsmålingen utført av Sentio/Norsk statistikk for Nationen.

— Gir mening 30,4 prosent vil ha Arbeiderpartiet med i en regjering etter valget, mens 26,5 prosent av velgerne vil ha KrF med i en regjering.

Det mest populære ettparti-alternativet er en ren Ap-regjering, som er ønsket av 15,6 prosent. En ren Høyre-regjering, som er nummer to på lista, ligger langt bak med en oppslutning på 9,3 prosent.

— Det gir mening fordi Høyre som det største partiet ikke står fram som et eget regjeringsalternativ, men alltid i koalisjon med andre partier. Samtidig har sentrumspartiene avvist å gå i regjering med Ap, mens KrF og Venstre holder døra åpen for Høyre, sier daglig leder Arve Østgård i analysesenteret Sentio.

Til tross for at sentrumsalternativet ikke er ønsket av flere enn 6,2 prosent av velgerne, er det fortsatt KrFs Kjell Magne Bondevik som er den mest populære statsministerkandidaten.

32,4 prosent vil ha Bondevik som statsminister, mens Jens Stoltenberg får en oppslutning på 19,1 prosent. Deretter følger Høyres Jan Petersen med 9,8 prosent, viser meningsmålingen.NTB

FÅR STØTTE: 34,4 prosent av velgerne vil ha Jan Petersen og Høyre i regjering. Arkivfoto: Scanpix