Stockholm/Stavanger: De har ventet ni år, og nå er det under to uker før de gifter seg. Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling er forventningsfulle når de snakker om sitt nye liv sammen.

Den anerkjente dokumentarfilmskaperen Olle Häger var den aller første som fikk æren av å intervjue de forlovede sammen.

Häger ville opprinnelig intervjue de to hver for seg, men slik ble det ikke.

Ville være sammen

— De ville sitte ved siden av hverandre. Det virker som de finner en trygghet og støtte i hverandre, på en positiv måte. De trives i den andres selskap, sitter og tar litt på hverandre, ler sammen. De virker i det hele tatt veldig velfungerende som par, sier Häger til NTB.

Daniel Westling bar preg av at dette var første gang han ga et intervju.

— Han var nok veldig klar over at hvert ord han sier granskes og analyseres og diskuteres i ettertid. Sett under ett var det en avslappet seanse, det er lett å prate med ham, men stilen svingte fra den glade samtalen til den formelt korrekte uttalelsen.

Jeg ville sagt at det er veldig på tide med bryllup

Kronprinsesse Victoria

Jevnbyrdige

Intervjuet inngår i den todelte dokumentaren «Kronprinsessen og kongeriket», der siste del vises på SVT førstkommende mandag. Den første delen ble vist sist mandag og fikk rekordhøyt seertall på 1,3 millioner. Häger sier det overrasket ham:

— Det er en stund siden vi gjorde intervjuet. I mellomtiden har det vært så mye om dem i media og det er blitt gjort et intervju med dem i TV4. Jeg trodde kanskje folk hadde begynt å gå litt lei. Men jeg tok feil, humrer han.

I Intervjuet forteller de to om hvordan kronprinsesse Victoria falt for sin personlige trener Daniel Westling i 2001.

— Vi ble venner og så begynte vi å omgås også utenfor min arbeidsplass. Det ledet til kjærlighet og i dag, ni år senere er det på tide med bryllup, oppsummerer Daniel Westling i et intervju med svensk TV4.

— Jeg ville sagt at det er veldig på tide med bryllup, fyller kronprinsesse Victoria inn.

Artikkelen fortsetter under bildet

G�ner, Erhan

HYLLES AV FOLKET: Etter vielsen i Storkyrkjan skal Victoria og Daniel kjøre i åpen vogn gjennom Stockholm. Nytt liv

Da det i 2002 ble kjent at de to var et par, endret livet seg totalt for Daniel Westling. Interessen for ham bare økte, noe han selvsagt legger merke til:

— Ja, det må jeg vel si, folk titter, sier han med et smil i intervjuet med SVT.

— Men det er ganske fantastisk, for Victorias popularitet og folkets kjærlighet til kronprinsessen smitter over på meg. Så jeg får ofte positive kommentarer eller noen som vinker, sier den kommende prinsen.

Han er veldig klar på at fremtiden hans er å være kronprinsessens ektemann og støtte.

— Å vinne kronprinsessens hjerte er den største seieren hittil i livet mitt, og jeg behøver ikke toppe det, sier han.

I intervjuet med TV4 sier han at han ser dronning Silvia som sitt største forbilde.

— Hennes fremste rolle er å støtte kongen i hans viktige gjerninger. Kan jeg støtte kronprinsessen på samme måte, så er jeg mer enn fornøyd.

Nærhet ved alteret

Paret snakker også ut om forventningene til bryllupsdagen og valg de har gjort i forkant.

— Vårt bryllup skal være et statsanliggende, slår kronprinsesse Victoria fast.

Hun takker for støtten og engasjementet det svenske folk viser og er absolutt ikke bekymret for at hennes og Daniels personlige opplevelse skal drukne i all viraken:

— Det skal feires i hele Sverige, men et sted der vil vi også føle at det er vårt bryllup. Det er Daniel jeg skal stå ved alteret med, og jeg tror at vi kommer til å ha en veldig nærhet.

  • IKKE ALLE KOMMER:

Avbud til Victoria Vielsen finner sted lørdag 19. juni i Storkyrkan i Stockholm, med 1200 inviterte gjester til stede. Deretter skal paret i kortesje gjennom sentrum av hovedstaden, før det er duket for bryllupsmiddag på slottet for 600 gjester fra inn— og utland.