— La oss vise dem at det er millioner av muslimer som er villige til å gi sitt liv for å forsvare æren til vår profet, sier Hizbollah-leder Sheikh Hassan Nasrallah, som også tar til orde for boikott av danske og norske varer.

Han har bedt libanesere, og særlig landets sjiamuslimer, om å stille opp i hovedstaden førstkommende torsdag, den siste dagen i den sjiamuslimske Ashura-høytiden. Kravet er at Vesten innfører lover som forbyr hets mot profeten slik at lignende episoder kan unngås i framtiden. Samtidig klager han over at krenkelser av jøder vekker mye sterkere reaksjoner i Vesten enn krenkelser av muslimer.

— Det er en urettferdighet i verden når noen snakker om holocaust. Hele verden stiller opp og ytringsfriheten stanser når det er noe som angår jødene, noe den ikke gjør når det gjelder muslimene i verden, sier Nasrallah.

Palestinske flyktninger flere steder i Libanon har allerede brent danske flagg og ropt slagord mot Danmark som følge av karikaturene.

Det er også hengt opp plakater i Beirut som oppfordrer til demonstrasjoner mot det danske konsulatet i byen søndag, skriver Dagbladet.

På plakatene oppfordres folk til å møte fram utenfor konsulatet klokken 11 søndag formiddag, for å protestere mot Muhammed-karikaturene.

Det er ikke meldt om tilsvarende oppfordringer til demonstrasjoner mot Norges ambassade i Beirut.

Organisasjonen Al-Ahbash, som oppfordrer til demonstrasjonen mot det danske konsulatet, er kjent for sin tilknytning til syrisk etterretning og har vært i søkelyset under etterforskningen av drapet på Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, skriver Dagbladet.