De nordkoreanske soldatene hadde kun et kort opphold på feil side av den tungt bevoktede grensen, ifølge sørkoreanske militærmyndigheter.

– Soldatene krysset den militære delelinjen og kom rundt 30 meter sørover. De trakk seg tilbake da styrkene våre avfyrte varselskudd, sier en tjenestemann ved den sørkoreanske overkommandoen.

Grensekrenkelsen fant sted på et tidspunkt da forholdet mellom de to koreanske statene er anstrengt som følge av Nord-Koreas planer om å gjennomføre en atomprøvesprengning.

Forrige gang nordkoreanske soldater krysset delelinjen i den demilitariserte sonen, var i mai. Årsaken den gang skal ha vært at soldatene ønsket å fiske i ei elv på den sørkoreanske siden av grensen. Kilden ved overkommandoen tror det var dette som skjedde lørdag også.

– Det virker som soldatene kom til elven for å fiske for å spe på rasjonene sine. Men de ble umiddelbart oppdaget av våre styrker, og fikk ikke fanget noe fisk, sier tjenestemannen.

Nord— og Sør-Korea er formelt sett fortsatt i krig, siden det aldri ble undertegnet noen fredsavtale etter Koreakrigen som varte fra 1950 til 1953.