Dana Cup i danske Hjørring er årets høydepunkt for en rekke fotballlag fra Vestlandet — deriblant guttelaget til Varegg/Nordnes.

BT møtte de forventningsfulle 15- og 16-åringene da de skulle ta båten til Danmark fredag. Ambisjonene var store både blant junior- og guttespillere. Men i tillegg til det sportslige lokket friheten og det sosiale ved fotballcupen.

I dag tidlig var humøret langt dårligere.

— I løpet av det siste døgnet har vi opplevd to grove tyverier på skolen vi bor i Hjørring. Nå vil vi anmelde det til politiet, forteller en av laglederne, Knut Berge, til bt.no.

I går forsvant en mobiltelefon, en lommebok, en minidisk-spiller og dyre fotballsko fra et av rommene mens guttene var ute, midt på dagen. Og i natt slo tyvene til igjen.

— Vi prøvde å ta forholdsregler, men det var varmt på rommet om natten og guttene var nødt til å lufte. Det ser ut til at noen har klatret inn vinduet i løpet av natten og forsynt seg med det de kom over, forteller en oppgitt lagleder.

Foreløpig viser opptellingen at det mangler to mobiltelefoner, minst en lommebok, flere bukser og andre klær.

— Dette legger en kraftig demper på turneringen for vår del. Nå blir det låste dører og streng kontroll resten av tiden, forteller Berge mens guttene er på vei til sin første kamp i turneringen.

Finalene spilles søndag, og BT vil følge Varegg/Nordnes og de andre bergenslagene i Dana Cup i dagene fremover.

Stemningen var høy da Varegg/Nordnes' gutte- og juniorlag dro til Dana Cup. To tyverier har bidratt til at humøret er dårligere nå. Kjetil Nævdal (t.h), Egil Johannesen (i midten) og Petter Algerøy spiller på juniorlaget, og er ikke blitt frastjålet noe. (ARKIVBILDE)
TOR HØVIK