Indiske sikkerhetsstyrker har pågrepet tre militante personer på det terrorrammede hotellet Taj Mahal i Mumbai. Blant de pågrepne er en pakistansk statsborger.

Det meldte det indiske nyhetsbyrået Press Trust of India natt til fredag lokal tid. De tre personene ble ifølge tjenestemenn pågrepet inne på Taj Mahal, ett av flere steder som ble angrepet av væpnede menn onsdag kveld.

En av de pågrepne er identifisert som Ajmal Amir Kamal fra Faridkot i Pakistan, melder Press Trust of India. Pakistans regjering har avvist at landet er involvert i terrorangrepet i Mumbai.

De væpnede mennene som er pågrepet, skal være tilknyttet Lashkar-e-Taiba, en pakistanskbasert gruppe som er mest kjent for et angrep mot den indiske nasjonalforsamlingen i 2001.

Den pakistanske arrestanten skal ha forklart i avhør at han reiste inn til Mumbai i en hurtiggående motorbåt fra et handelsfartøy som lå 10 nautiske mil utenfor indisk farvann.

Indias statsminister Manmohan Singh sier militante personer fra utlandet står bak terrorangrepet i Mumbai. Minst 125 personer er drept og mer enn 300 såret etter at væpnede menn gikk til angrep flere steder i millionbyen.

PUNIT PARANJPE/REUTERS
ARKO DATTA/REUTERS