Avtalen blir undertegnet innen uken er omme, sier en representant fra bevegelsen.

– Vi er enige om å inngå en våpenhvileavtale med Israel som har en varighet på 18 måneder, i bytte mot at alle de seks grenseovergangene mellom Gazastripen og Israel blir gjenåpnet, sier Moussa Abu Marzouk, som er nestleder i Hamas, til det egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Den israelske soldaten Gilad Shalit, som holdes fanget av Hamas, vil bli sluppet fri i bytte mot palestinske fanger, sier Marzouk, som torsdag i samtaler med den egyptiske etterretningssjefen Omar Suleiman i Kairo.

Våpenhvileavtalen blir lagt frem så snart Egypt, som har meklet mellom Hamas og Israel, har vært i kontakt med Israel og andre palestinske grupper, sier Marzouk. Ifølge ham skjer dette i løpet av 48 timer.

Det var torsdag kveld usikkert om også Israel har godtatt avtaleforslaget. Våpenhvileavtalen skal erstatte de ensidige våpenhvileerklæringene fra Israel og Hamas fra den 18. januar. Om lag 1.300 palestinere og 14 israelere var da drept etter 22 dager med kamper i området.

Hamas har akseptert en våpenhvileavtale med Israel. Her er Hamas-leder Khaled Meshaal på en pressekonferanse i Khartoum i forrige uke.
MOHAMED NURELDIN ABDALLAH