Våpenhvilen trådte i kraft klokken tre tirsdag morgen, lokal tid. I morgentimene kunne det fortsatt høres skyting og eksplosjoner i sentrum av Gaza by, der over 30 mennesker er blitt drept i kamper mellom Hamas— og Fatah-tilhengere siden torsdag i forrige uke. Etter hvert døde kampene ut, forteller vitner og sikkerhetskilder til Reuters.

Ifølge sikkerhetskilder var det ingen alvorlige sammenstøt etter at våpenhvileavtalen trådte i kraft.

Den nye våpenhvileavtalen ble proklamert etter midnatt av utenriksminister Mahmoud Zahar, som selv kommer fra Hamas.

Utenriksministeren kom med sin erklæring etter et møte mellom palestinernes statsminister Ismail Haniyeh fra Hamas og president Mahmoud Abbas fra Fatah natt til tirsdag, der også egyptiske meklere var til stede.

Ifølge avtalen skulle alle sammenstøt opphøre, veisperringer demonteres og gisler som de rivaliserende gruppene hadde tatt skulle løslates.

Tidligere mandag ba statsminister Ismail Haniyeh om stans i alle væpnede handlinger.

– For å redde palestinske liv og stanse indre splid i forholdet mellom Fatah og Hamas, ber statsministeren om en umiddelbar stans av alle former for sammenstøt og væpnede handlinger i det palestinske samfunnet, het det i en uttalelse fra statsministerens kontor mandag.

Søndag inviterte Saudi-Arabias kong Abdullah lederne for Hamas og Fatah til et møte i Mekka for å få en slutt på voldsbølgen. Begge parter har takket ja til invitasjonen, men det er ikke fastsatt noe tidspunkt for møtet.