— Man kan jo ikke lyge folk rett opp i ansiktet, triumferte kong Carl Gustaf på SVT i kveld.

Den svenske kongen var synlig lettet over å ha vunnet et ørlite slag i kampen for anstendighet i ukebladverdenen.

Kongen, representert ved advokat Matthias Prinz, og forlaget som gir ut «Woche der Frau» og «Die Neue Frau», tørnet sammen i retten i dag.

Resultatet gleder sikkert det norske kongehuset også, som jo har opptil flere horn i siden til den tyske fridikterpressen.

Begge de saksøkte bladene må nemlig nå trykke store dementier på forsiden, i forbindelse med totalt oppdiktede historier om et kjærlighetsforhold mellom kronprinsesse Victoria og prins Nikolas fra Hellas.

— Det er skjønt for oss og kronprinsessen at det gikk slik, sier svenskekongen.

Han opplyser at kongehuset har gått så hardt til verks i nettopp Tyskland, fordi lovene i landet er strengere i disse spørsmålene.

— Vi får se om dette er nok, men nå har vi da i hvert fall satt ned foten lite grann, sier kong Carl Gustaf til SVT.

Kongehuset gir seg imidlertid ikke med dette. Ytterligere fire tyske blader skal presses ned i knestående. Totalt har ti tyske magasiner pøst på med oppdiktet stoff fra det svenske kongehuset. Seks har allerede gått med på dementier.

Det er som regel prinsessene Victoria og Madeleine som den tyske skvaldrepressen kaster seg over i Sverige, akkurat som kronprinsesse Mette-Marit har vært fritt vilt her på berget. Historiene går på alt fra at prinsessene har kreft til at de er gravide.

Kronprinsesse Victoria gikk imidlertid først i taket da det ble påstått at hun skulle gifte seg med den greske prinsen Nikolas. Samtidig ble det meldt at hun hadde fått en kjærlighetsøy i gave fra sin far, kong Carl Gustaf.

Det hadde hun altså slett ikke.

JUBLER: Kronprinsesse Victoria.