• VALGSEIER: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi får plass i nasjonalforsamlingen.

    FOTO: SCANPIX

Valgseier til Suu Kyi

Fredsprisvinneren får plass i parlamentet.

Aung San Suu Kyi har vunnet en plass i nasjonalforsamlingen, opplyser opposisjonen i Myanmar.

Bare 48 av de 1158 plassene i nasjonalforsamlingen og regionalforsamlingene er på valg i suppleringsvalget søndag, men det markerer likevel et håp om en lysere fremtid i Myanmar, der landets president, tidligere general Thein Sein, i fjor uventet åpnet for reformer.

168 kandidater fra 17 partier stilte til valg, sammen med åtte uavhengige kandidater.

De militære kuppet makten i Myanmar, tidligere kjent som Burma, i 1962. Da Aung San Suu Kyi og hennes parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) vant valget i 1990, ble resultatet annullert av militærjuntaen. Suu Kyi ble satt i husarrest, og en rekke NLD-politikere ble fengslet.

I 2010 ble det holdt valg til ny nasjonalforsamling, men valget ble det boikottet av Suu Kyi og NLD.

Partiet USDP, som i hovedsak består av tidligere militære, sikret seg nærmere 80 prosent av stemmene. Det nye regimet har gitt amnesti til 600 politiske fanger og åpnet for en friere presse.

Siste fra Utenriks

o Dokument om jøde-registrering i Ukraina kan være falskt

En prorussisk separatistleder øst i Ukraina sier at han aldri har undertegnet et dokument der jøder bes om å registrere seg og levere lister over sine eiendeler.

o Russland raser etter skyting i Ukraina

Russland kommer med kraftige anklager mot ukrainske myndigheter etter at flere prorussiske separatister skal ha blitt drept i en skuddveksling øst i Ukraina.

o Over 40 mistet livet i bussulykke i Pakistan

Minst 42 personer er omkommet og 17 skadd i en bussulykke i den pakistanske byen Sukkur, opplyser politiet.

Skyting i Ukraina brøt påskefreden

Minst to mennesker ble drept i skytingen ved en vaktpost øst i Ukraina tidlig søndag morgen. Russland anklager høyrenasjonalister for å stå bak. I Ukraina rettes anklagene mot russiske spesialsoldater.

o 13 omkomne hentet ut fra fergen

Ytterligere 13 omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerfergen Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag. Fra før er 36 bekreftet omkommet.

o Tsunami-varsel etter kraftig jordskjelv

Et kraftig jordskjelv med styrke 7,8 ble lørdag målt utenfor Papua Ny-Guinea, ifølge USAs geologiske overvåkingssenter (USGS).