• VALGSEIER: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi får plass i nasjonalforsamlingen.

    FOTO: SCANPIX

Valgseier til Suu Kyi

Fredsprisvinneren får plass i parlamentet.

Aung San Suu Kyi har vunnet en plass i nasjonalforsamlingen, opplyser opposisjonen i Myanmar.

Bare 48 av de 1158 plassene i nasjonalforsamlingen og regionalforsamlingene er på valg i suppleringsvalget søndag, men det markerer likevel et håp om en lysere fremtid i Myanmar, der landets president, tidligere general Thein Sein, i fjor uventet åpnet for reformer.

168 kandidater fra 17 partier stilte til valg, sammen med åtte uavhengige kandidater.

De militære kuppet makten i Myanmar, tidligere kjent som Burma, i 1962. Da Aung San Suu Kyi og hennes parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD) vant valget i 1990, ble resultatet annullert av militærjuntaen. Suu Kyi ble satt i husarrest, og en rekke NLD-politikere ble fengslet.

I 2010 ble det holdt valg til ny nasjonalforsamling, men valget ble det boikottet av Suu Kyi og NLD.

Partiet USDP, som i hovedsak består av tidligere militære, sikret seg nærmere 80 prosent av stemmene. Det nye regimet har gitt amnesti til 600 politiske fanger og åpnet for en friere presse.

Siste fra Utenriks

o Tre barn funnet døde i London

En person er pågrepet etter at tre barn er funnet døde sør i London.

Flagg mot flagg i Ukraina

Konflikten i Ukraina er blitt en kamp om symboler. I går forsvarte en liten gruppe aktivister et ukrainsk flagg på toppen av en bygning.

Voldsomme opptøyer i Rio de Janeiro

En mann i 30-årene ble skutt og drept under opptøyer ved Rio de Janeiros velkjente Copacabana-strand tirsdag, knapt to måneder før fotball-VM åpner i byen.

- Trusselen fra asteroider større enn tidligere antatt

Faren for at jorden skal bli truffet av en asteroide er langt større enn tidligere antatt, mener den amerikanske B612-stiftelsen.

Truet Lavrov med flere sanksjoner

USAs utenriksminister John Kerry truet med flere sanksjoner da han tirsdag diskuterte Ukraina med sin russiske kollega Sergej Lavrov.

o Fransk nei til nordkoreansk ostediplomati

Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster, men da han nylig sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid, ble stemningen heller muggen.