Storbritannias visestatsminister John Prescott beskrives som Tony Blairs mest fargerike og engasjerte regjeringsmedlem, og engasjert ble han da også da demonstranter kastet et egg på ham rett etter at han hadde steget ut av valgkampbussen sin i Rhyl i Wales. De protesterte mot høye bensinpriser og regjeringens landbrukspolitikk.

Prescott slo eggkasteren, og demonstrantene svarte med å legge Prescott i bakken.

En talsmann for det britiske arbeiderpartiet sier at Prescott bare forsvarte seg, noe alle ville gjort under de samme omstendighetene.

Den lokale kandidaten for de konservative ser imidlertid ting annerledes, og krever ifølge Daily Telegraph at Prescott går av umiddelbart.

Blair i klemme Tony Blair lanserte arbeiderpartiets program onsdag, men en liten kvinne stjal overskriftene. Sharon Storer (38) stoppet Blair på vei inn i Queen Elizabeth-sykehuset i Birmingham, og kritiserte regjeringen for manglende satsing på helsevesenet.

Da hennes kjæreste Keith Sedgwick (48) kom til sykehus sist mandag for å få behandling for lymfekreft ble han sendt hjem igjen fordi det ikke var noen ledige senger.

— Min kjæreste er veldig, veldig syk. Du gir ikke sykehusene nok penger. Alt du gjør er å gå din vei, sa en opprørt Storer, som lyktes å holde igjen Blair utenfor sykehuset i flere minutter mens kameraene gikk.

Blair så forfjamset ut, men var likevel ikke målløs. Han påpekte at regjeringen har investert i sykehusene, men at det står masse igjen å gjøre. Hans ord var likevel maktesløse mot Storers fortvilelse.

Stort bedre gikk det ikke da innenriksminister Jack Straw forsøkte å holde en tale i Blackpool. Han ble stadig avbrutt av negative tilrop fra publikum. For ham nyttet det heller ikke å kontakte politiet – det var dem som buet.

Vil sitte til 2010 Blairs merkevare har vært et valgkampapparat som går på skinner. Ethvert medieutspill har vært nøye regissert, men onsdag tok folket over regien.

Under programlanseringen onsdag foran valget 7. juni sa statsminister Tony Blair at det gjenstår svært mye arbeid, før Labour har skapt et samfunn partiet og britene kan være bekjent av. –Vi har så vidt begynt, framholdt Blair.

Ifølge den britiske regjeringssjefen skal en stabil økonomi med sunn vekst legge grunnlaget for massive investeringer i skoleverk og helsevesen. Samtidig utelukker Blair skatteøkninger, også for briter med inntekt godt over gjennomsnittet.

Det britiske arbeiderpartiet regner med å bli sittende med regjeringsmakten minst fram til 2010. Innen da skal Storbritannia være radikalt forandret, lovte partiet i det nye programmet.

Men programmet er ikke det som blir sittende i folks minne fra onsdag. Det gjør derimot ansiktene til en rasende visestatsminister og en brydd statsminister.

Det eneste som kan være en trøst for Blair er at dagen falt dårlig ut for de konservatives leder William Hague også. Hague skulle ut på tur, men ble dyttet rundt av bråkemakere og tvunget til å avbryte spaserturen.

NTB