Fire valgdagsmålinger gir den 55 år gamle Toledo mellom 53,3 og 54,4 prosent av stemmene, mens utfordreren Alan Garcia ser ut til å måtte nøye seg med mellom 45,6 og 46,7 prosent av stemmene.

Valgobservatører i landet har advart mot nøyaktigheten av valgdagsmålingene, og de første resultatene fra andre omgang av presidentvalget i landet er først ventet i morgentimene mandag.

Indianer-stemmer Blant Toledos sterkeste støttespillere er de fattige indianerne i Andes-fjellene, som også bidro til å sikre ham seieren under første valgomgang i april.

Den 52 år gamle venstrepopulisten Alan García sliter fortsatt med å få peruanerne til å glemme forrige gang han var president i landet, i årene 1985 til 1990.

Garcia avsluttet sin periode med å rømme i eksil med korrupsjonsanklager hengende over hodet, og etterlot seg en arv de fleste peruanere kunne styre sin begeistring for — en hyperinflasjon på 7.650 prosent.

Mange peruanere husker også fortsatt bildet av panservognen Garcia sendte for å kjøre inn døra på en av landets banker, da den nektet å godta hans plan om nasjonalisering.

Fujimori Perus forrige president Alberto Fujimori måtte følge søndagens valg fra sitt eksil i Japan, dit han flyktet fra anklager om korrupsjon og maktmisbruk i november .

Fujimori er formelt tiltalt for å ha forsømt sine oppgaver som statsleder, og risikerer også drapstiltale i forbindelse med henrettelsen av 14 venstreorienterte opprørere i 1997.

Halvparten av Perus befolkning lever i fattigdom. Dette tallet har knapt endret seg de siste tretti åra, og Toledo har en stri jobb foran seg dersom resultatet blir som valgdagsmålingene tyder på.

Vinneren av søndagens valg blir innsatt 8. juli.