5. august reiste de tolv deltakerne opp til den avsidesliggende gården på Flå.

Fem stemt ut

De tolv utgjør deltakerne i TV 2s virkelighetsserie Farmen. Spillereglene tilsier at de skal leve et liv anno 1901 på en gård uten strøm eller innlagt vann, uten tilgang på radio, tv, internett eller telefon.

Så langt er fem deltakere stemt ut. Syv er igjen på gården, og aner ikke at USA er utsatt for det verste terrorangrepet i moderne tid.

— Dette er en del av leken. Våre retningslinjer tilser at vi bare kontakter deltakerne dersom det skjer noe som rammer dem personlig, sier Farmen-produsent Fredrik Sandahl i produksjonsselskapet Strix til bt.no.

Kontakt med pårørende

Produsenten holder løpende kontakt med deltakernes familie, og vil bli varslet umiddelbart dersom noen av deltakerne må kontaktes. Foreløpig har ikke det skjedd.

Men bt.no vet at Farmen-redaksjonen diskuterte om deltakerne burde informeres, etter terrorangrepene tirsdag. Konklusjonen var at det ville ødelegge spillet, og bare gjøre deltakerne forvirret.

— Hvis de hadde fått vite litt, burde de fått vite alt, sier produsenten.

Big Brother sier ingenting

Farmen har sendestart på mandag. TV 2 skal sende virkelighetsserien daglig mandag til torsdag, og hver lørdag. Innspillingen fortsetter frem til 24. oktober, men siste episode vil ikke rulle over skjermene før 24. november.

Heller ikke årets deltakere i den danske versjonen av Big Brother har blitt informert om terrorkatastrofen.

Ifølge den danske avisen BT krever tv-seriens fanklubb at deltakerne burde bli informert, men TvDanmark har så langt ikke etterkommet kravet.

ISOLERT: Tolv deltakere reiste opp til en avsidesliggende gård på Flå 5. august, for å delta i TV 2-serien Farmen.