Orkanen skapte trafikkaos og førte til dødsulykker i Storbritannia, Nederland og Tyskland da den blåste over Vest-Europa med en vindstyrke på over 120 kilometer i timen torsdag. I Storbritannia var vinden oppe i 159 kilometer i timen.

I München sør i Tyskland mistet et 18 måneder gammelt barn livet etter å ha blitt truffet av en terrassedør.

Både i Tyskland, Nederland og Storbritannia mistet bilister livet da de ble truffet av nedblåste trær. Britene ble hardest rammet, der ti mennesker omkom som følge av uværet.

Trafikktrøbbel

Både fly-, tog— og ferjetrafikken ble hardt rammet av uværet, og i Brussel og Paris var alle parker, hager og gravlunder stengt i påvente av at uværet skulle gi seg.

Både i Nederland og Tyskland ble folk torsdag anmodet om å holde seg innendørs.

– En slik storm har vi ikke sett på årevis, melder Nederlands meteorologiske institutt KNMI.

Skoler er stengt og flyavganger kansellert i forbindelse med at Nederland opplever det som ser ut til å være det verste uværet på flere år.

– Det som er spesielt med denne stormen, er at den ikke bare vil berøre enkelte områder, men hele landet, sier Chistoph Hartmann, som er talsmann for den tyske meteorologiske tjenesten DWD.

Måtte forlate skip

26 sjøfolk ble torsdag reddet i Den engelske kanal etter at de måtte forlate et containerskip med farlig last som begynte å ta inn vann.

Det britiske skipet MSC «Napoli» la seg over på siden på grunn av kraftig vind da det var på fransk side av kanalen. Hele mannskapet kom seg over i livbåter og ble deretter plukket opp av helikoptre som var sendt ut av britisk og fransk redningstjeneste, ifølge den britiske kystvakten.

Redningsaksjonen varte i to timer og alle sjøfolkene var torsdag kveld brakt til Storbritannia. Bølgene i området var opptil 9 meter høye.

Det er ikke klart hva slags farlig last som er om bord, men det skal ikke være snakk om eksplosiver.

Oljesøl

Et annet containerskip slet seg løs og forårsaket oljesøl i Rotterdams havn etter at det drivende skipet traff en oljerørledning, ifølge havnevesenet i Rotterdam. De høye bølgene gjorde det umulig å fange opp oljen som drev inn i et hjørne av havnen.

Samme dag ble taket på Amsterdams sentralbanestasjon ødelagt av den kraftige vinden. Ettersom glassbiter falt i bakken, ble togtrafikken stanset og plattformene stengt.

På Amsterdams flyplass Schiphol var kun to rullebaner åpne, og flere titall avganger ble innstilt.

Deler av flere hovedveier ble også stengt, og folk ble bedt om å unngå bilkjøring såframt den ikke var absolutt nødvendig.

UTVIDET PARKTJENESTE: Franske kommunearbeidere forsøker å fjerne greiner fra en bil etter kraftig vind i den franske byen Lille torsdag.
scanpix
FORBLÅST: En kvinne utfordrer naturkreftene i Blackpool nord i England. Minst sju mennesker mistet livet som følge av det voldsomme uværet i Storbritannia torsdag.
scanpix
PÅ SIDEN AV DET VANLIGE: En lastebil veltet på motorveien A4 nær byen Gotha øst i Tyskland torsdag. Tyskere ble bedt om å holde seg innendørs og mange skoler holdt stengt på grunn av stormen.
scanpix
MONSTERBØLGER: Skyhøye bølger veltet inn over Dover i Ken sør i England torsdag, og uværet som rammet store deler av Vest-Europa førte til store problemer i fly-, ferje- og togtrafikken både i Storbritannia og på kontinentet.
scanpix