Uværet krevde menneskeliv i både Østerrike, Tsjekkia og Tyskland.

Også Danmark fikk føle på de sterke naturkreftene da uværet veltet trær og et fabrikktak måtte bindes fast. Dessuten steg havet enkelte steder slik at vannstanden var over tre meter høyere enn normalt, ifølge Ritzau.

Truffet av trær

I Østerrike mistet fire personer livet, blant dem tre turister. En av de omkomne var en brite på besøk i Salzburg som døde da drosjen han satt i ble truffet av en rullestein. Steinen løsnet på grunn av den kraftige vinden.

I Tyrol omkom to eldre tyskere da de ble truffet av trær som ble revet opp med roten.

I Tsjekkia døde ei elleve år gammel jente idet hun ble truffet av et fallende tre, mens en 80-årig prest mistet livet da han ble truffet av metallbiter som blåste gjennom luften.

Veier og jernbaner stengt

Både i Sveits, Tsjekkia og Østerrike førte stormen til utsatte flyavganger, og i en rekke land ble både veier og jernbaner stengt på grunn av nedblåste trær.

I Tyskland krasjet et høyhastighetstog med et tre som hadde falt over jernbanesporet i nærheten av Bonn, og minst to sjåfører mistet livet i trafikkulykker som skyldtes været.

FLOMMER OVER: Elven Schwarzer Regen i Tyskland etter kraftig regn og uvær. Bilde fra byen Zwiesel nær det Tskjekkiske grensen.
REUTERS/Wolfgang Rattay