Miljøvernere kjemper mot vind og bølger i forsøket på å begrense miljøskadene.

For andre dag på rad var værmeldingen i dag svært uheldig for de mange som setter alle krefter inn på å rydde opp oljesølet fra den havarerte tankeren "Prestige". Det ble meldt om kraftig pålandsvind og 2-5 meter høye bølger, noe som vil bringe flaket på anslagsvis 9000 tonn tung fyringsolje rett mot kysten.

Spanias kong Juan Carlos skulle i dag besøke de tilgrisede områdene for selv å se omfanget av miljøskadene og gi sin støtte til oppryddingsmannskapene.

I mellomtiden venter den franske miniubåten "Nautile" på at værforholdene skal gjøre det mulig å dykke ned til vraket av "Prestige" for å finne ut om det fortsatt lekker olje.

Rundt et dusin strender i provinsen Galicia lengst nordvest i Spania er griset til av olje fra "Prestige". Fiskerlandsbyene Muxia og Camarinas er spesielt hardt rammet, etter at de lokale strendene først er blitt renset for så å bli tilsvinet av olje på nytt.

Opp til 200.000 mennesker demonstrerte søndag i Galicias provinshovedstad Santiago de Compostela, med krav om at hele provinsen erklæres som katastrofeområde. Noen bar også plakater der de forlangte at den spanske regjeringen må gå av. (NTB)

RYDDER: Oljevernmannskaper jobbet i går på spreng med å rydde spanske strender for olje.
FOTO: REUTERS