I storbyen Chongqing falt det 266,6 millimeter med regn mellom mandag kveld og tirsdag ettermiddag, den største mengden nedbør siden målingene begynte i 1892, melder nyhetsbyrået Xinhua. Det ble registrert over 40.000 lyn i området i løpet av uværet.

32 av dødsfallene har funnet sted i Chongqing, mens ytterligere fem personer har omkommet i naboprovinsen Sichuan. Begge steder har også tidligere i år vært hardt rammet av stormer og oversvømmelser og led i fjor sommer under en av de verste tørkeperiodene på over 100 år.

Uværet har ifølge myndighetene gjort byen Chongqing og dens over 20 forsteder til «isolerte øyer» ettersom veiene inn i området er stengt, gater oversvømt, bussforbindelsen brutt, strømmen kuttet og bensinstasjoner lukket. I tillegg sitter om lag 5.000 passasjerer og venter på at flytrafikken ut av området skal komme igang igjen.

– Fjellbyen Chongqing er blitt til en vannby, sier en statstjenestemann.

Ytterligere tolv personer er savnet som følge av uværet, som har fått nesten 20.000 hus til å kollapse i byen, der det bor om lag 30 millioner mennesker. 267.800 personer er evakuert.

Statlig fjernsyn viste onsdag bilder at hvordan innbyggerne vader i vann til livet idet de prøver å ta seg fram i gatene.

Det er meldt mer regn i Chongqing og Sichuan de neste to dagene, og flere tusen hektar med avlinger er ødelagt på grunn av det dårlige været.