En av verdens største produsenter av LCD-skjermer, Toshiba, annonserte onsdag den første prototypen av en organic-light-emitting-diode— (OLED) skjerm. Systemet støtter 260.000 farger. Skjermer på 2,85 tommer for portable enheter som mobiltelefoner og håndholdte PCer skal være klare innen april 2002. Toshiba planlegger også større skjermer for bærbare PCer.

OLED-skjermer, også kalt organiske elektrolumiscente skjermer, blir sett på som etterfølgeren til LCD fordi de produserer klarere bilder til en rimeligere penge.

I masseproduksjon vil de organiske skjermene koste omlag 20 prosent av LCD-skjermer, fordi produksjonsprosessen trenger færre materialer og produksjonssteg. Et problem som må løses er at nåværende OLED-teknologi har kortere levetid enn LCD-teknologi.

Organiske skjermer lages av et materiale med selvlysende egenskaper, noe som eliminerer behovet for bakgrunnslys. Slikt lys er en viktig komponent for klarheten i LCD-teknologi. Uten bakgrunnslyset kan skjermene blir tynnere og bruke mindre energi.(Origo)