– Det kom et forslag om mistillit, og styret i Reptilweb har nå suspendert meg som talsmann med umiddelbar virkning, sier Vålen Gånev. Reptilweb er en nettside for krypdyr-entusiaster i Norge.

I går kveld innrømmet Gånev overfor bt.no at det var han som sto bak det mye omtale krokodilletyveriet ved Akvariet i Bergen.

– Det er nok ikke det smarteste jeg har gjort, men jeg står fremdeles for det. Jeg vil gjerne presisere at jeg ikke gjorde det i regi av Reptilweb, men som privatperson.

– Har skrevet brev

– Angrer du?

– Jeg angrer på at jeg har gitt negativ publisitet for Reptilweb. Men hvis jeg skulle fått oppmerksomhet om saken gjennom de vanlige kanalene, som Mattilsynet, ville jeg ikke kommet noen vei, sier Gånev, som legger til at han har skrevet flere brev til Akvariet og pekt på det han mener er kritikkverdige forhold.

Krokodilletyven mener dyrene lider ved Akvariet, noe direktør Kees Ekeli på det sterkeste avviser.

Gånev sier han har prøvd å komme i kontakt med politiet i dag, uten å lykkes.

– Jeg ble bedt om å ringe igjen i morgen, og det kommer jeg til å gjøre, sier han. Politiet har varslet at de vil avhøre Gånev.

Før han stod frem som krokodillekidnapper i går, lå det ute en uttalelse på Reptilweb om at foreningen tok sterk avstand fra tyveriet. Forklaringen skal være at redaktøren for nettsiden ikke kjente til at deres egen talsmann stod bak tyveriet. Flere av deltakerne på diskusjonsforumet er kritiske til aksjonen.

Bt.no har ikke lykkes i å komme i kontakt med styret i Reptilweb. Styremedlemmene er anonyme på nettsiden.

Akvariet
Her poserer Vålen Gånev med den stjålne krokodillen Taggen. Den er nå tilbake ved Akvariet i Bergen.