Kjennelsen fra den øverste domstolen i Pakistan ble kunngjort tirsdag morgen, skriver Aftenposten.no.

Den pakistanske statsministeren skal ifølge anklagene ha vært involvert i en korrupsjonssak i forbindelse med kontrakter inngått av føderale myndigheter om kraftutbygging, ifølge nyhetsbyråetReuters.

Korrupsjonssaken knytter seg også til konsesjoner på drift av fjernsynskanaler.

Anklages for underslag

Statsministeren var tidligere energiminister i en av delstatene i Pakistan. Ifølge anklagen skal det ha vært i denne perioden han skal ha underslått flere millioner dollar, skriverAlJazeera.

Pakistansk høyesterett har utstedt arrestordre på 16 personer, inkludert statsministeren. Ifølge kjennelsen skal statsminister Ashraf fremstilles for retten onsdag.

Arrestordren kom ifølge Reuters helt overraskende og truer med å forsterke den politiske uroen i landet.

Demonstrasjoner

Tirsdag morgen skjøt politiet i luften og brukte tåregass mot demonstranter i hovedstaden Islamabad.

Demonstrantene, med den religiøse lederen Tahir-ul Qadri i spissen, krevde at Ashraf og hans regjering må gå av.

Hans krav om reformer og at militæret må bli med i et forretningsministerium, blir av kritikere sett på som et forsøk fra spesielt militæret om å utsette valgene i vår og spre politisk kaos, skriver NTB.

Forgjengeren avsatt

Ashraf er medlem av regjeringspartiet PPP og erstattet Yusuf Raza Gilani, som ble avsatt av pakistansk høyesterett i juni i fjor.

Gilani ble tvunget til å gå fordi han ikke ville gjenåpne en rekke gamle korrupsjonssaker mot president Asif Ali Zardari.