Det skriver den britiske tabloidavisa The Sun, som viser til anonyme forsvarskilder.

Ifølge kildene blir rekognoseringsenheten som prins Harry har kommandoen over sendt til Irak i løpet av mai, mens Harry følger etter senere.

Prins Harry er fenrik og trent som vognkommandant med ansvar for tolv soldater og fire rekognoseringskjøretøy.

– Mennene vil stå mye bedre rustet foran det uunngåelige første angrepet, dersom de får gjøre seg kjent med omgivelsene før prins Harry ankommer, sier en kilde til The Sun.

– Det er ikke dumt for de øvrige soldatene dersom han ankommer sent, sier kilden.

– Ingen kommentar

Det britiske forsvarsdepartementet vil ikke kommentere opplysningene om at prinsens enhet skal sendes i forveien.

Tidligere i uka opplyste den britiske forsvarssjefen at han sto fast på beslutningen om å la prins Harry tjenestegjøre i Irak.

– Jeg vil be om at den noe ville medieaktiviteten omkring denne bestemte historien opphører, til beste for den generelle sikkerheten til alle våre folk som er utplassert i Irak, sa general Richard Dannatt.

Truer med kidnapping

Storbritannia har for tiden 7.100 soldater i Sør-Irak, men planlegger å trekke 1.600 av dem hjem i løpet av året. April ble den blodigste måneden siden invasjonen i 2003 for britene, som mistet tolv soldater i angrep og bombeeksplosjoner.

Opprørere i Basra-området truer med å kidnappe prins Harry når han ankommer området.

Den 22 år gamle prinsen er det første medlemmet av kongefamilien som tjenestegjør i et krigsområde siden onkelen, prins Andrew, deltok i Falklandskrigen i 1982.

VIL I KRIGEN: Prins Harry skal ha ansvar for tolv soldater og fire rekognoseringskjøretøy i Irak.
DYLAN MARTINEZ