Dramaet under redningsarbeidet ved San Jose-minen i Chile er hevet et ekstra nivå. Det skjedde da den 50 år gamle gruvearbeideren Yonni Barrios nådde overflaten som den 21. i rekken, skriver danske Politiken.

Barrios som har fungert som «lege» i San José-gruva, nådde overflaten ved 21.30-tiden norsk tid. Ved 23-tiden norsk tid hadde 24 av de 33 mennene blitt hentet opp gjennom den trange sjakten.

Barrios har på telefoninstruks fra Chiles helseminister trukket tenner på noen av arbeiderne nede i gruva. Fra tidligere hadde han erfaring med å sette insulinsprøyter på moren sin, og derfor fikk han rollen som lege under jorda, ifølge BBC.

Les også: Invitierer til Chile-fest i Bergen

Omfavnet av kvinne

Barrios ble den tjueførste gruvearbeideren som ble reddet ut. På overflaten ble han møtt av folk som ropte navnet hans, og han ble omfavnet av en kvinne som av enkelte medier ble kalt hans kone. Andre medier rapporterte at det var elskerinnen som møtte ham.

Ifølge Politiken var det sistnevnte, Susana Valenzuela, som var til stede for å ta imot 50-åringen. Konen skal ikke ha vist seg, men hun skal også tidligere ha meldt at hun ikke ville være der da han kom opp.

— Jeg er glad for at han blir reddet. Det er Guds mirakel, men jeg kommer ikke til redningen, sa hun, ifølge den søramerikanske avisen Clarin.

Les også: Over halvparten er reddet

- Kvinnene visste ingenting

BBC omtaler Barrios privatliv som et ormebol, og hans kjærlighetsliv har blitt brettet ut i mediene de siste dagene. 50-åringen har vært gift med Marta Salinas i 28 år. Hun har angivelig nektet å ta imot ham på overflaten fordi Barrios’ elskerinne også var på plass.

Salinas skal først ha blitt klar over elskerinnen da begge kvinnene kom til gruvesjakta sammen med de andre pårørende. Møtet mellom dem har fått bred omtale chilenske medier.

Ifølge CNN visste ingen av de to kvinnene noe om at Yonni i mange år har levd et dobbeltliv.

Les også: Obama og Paven følger dramaet i Chile