Boken, som er på 180 sider, har tittelen "Militære studier i hellig krig mot tyrannene".

Lettlagde bomber

Boka ble beslaglagt hjemme hos en terrormistenkt i Manchester i England i mai i fjor. Den ble lagt fram under en rettssak i april i år, der fire medlemmer av al-Qaida ble funnet skyldige i forbindelse med bombeattentatene mot USAs ambassader i Dar-es-Salaam og Nairobi i 1998, da 224 mennesker ble drept.

Håndboken beskriver hvordan bomber kan lages av relativt lett tilgjengelige kjemikalier, videre instruksjoner i overvåking og råd om hvordan en terrorist skal plukke ut angrepsmål.

— Styrte regimer

— Den viktigste oppgaven den militære organisasjonen har, er å styrte de gudløse regimene og erstatte dem med islamske regimer, står det i håndboka.

I tillegg til å sprenge broer, foreskriver håndboken handlinger som å likvidere fiendtlig personnell og utenlandske turister, sprenge steder for forlystelse, umoral og synd, samt sprenge og ødelegge ambassader og angripe vitale finansielle sentra.

Terroristene oppfordres til å flytte inn og leve i lokalsamfunn uten å påkalle oppmerksomhet. De 19 mistenkte selvmordsaktivistene som kapret fire fly i USA i september og drepte over fem tusen mennesker, synes å ha fulgt terrorhåndboken til siste bokstav.

Golden Gate

Californias guvernør Gray Davis sa torsdag at det var kommet troverdige trusler mot Golden Gate-brua og andre broer i delstaten.

— Vi har mottatt trusler fra flere kilder om at det vil bli gjort forsøk på å sprenge en av disse broene i lufta midt i rushtrafikken mellom 2. og 7. november, sa Davis.

Foruten den berømte Golden Gate-brua i San Francisco, nevnte han Bay Bridge mellom San Francisco og Berkeley, Vincent Thomas-brua i Los Angeles og Coronado-brua i San Diego.

Det er ingen planer om å stenge broene. Forsterket vakthold ved Golden Gate ble innført straks etter terrorangrepene 11. september.

(NTB)

MULIG TERRORMÅL: Denne uken fikk Californias guvernør tips om at større broer i delstaten, deriblant Golden Gate, ville rammes av et terrorangrep mellom 2. og 7. november.
Foto: Reuters/Scanpix