En militær aksjon mot de gisseltakerne i In Ameinas-anlegget til Statoil er i gang.

Det bekrefter det britiske utenriksdepartementet overfor både BBC og Dagbladet.

Klokken 15 bekrefter Norges utenriksdepartement at det pågår en militæraksjon akkurat nå— Det er en pågående militær operasjons, sier en pressetalskvinne i britisk UD til Dagbladet.

- Syv gisler igjen

Flere medier rapporterer torsdag ettermiddag at flere av de vestlige gislene er drept, men tallene varierer veldig.

Mauritanske ANI melder om 34, Al Jazeera om 35. Mens ANI siterer en mulig talsperson for gisseltakerne, har tv-kanalen Al Jazeera basert sine opplysninger fra kilder utenfor anlegget In Amenas. Klokken 15.15 melder nyhetsbyrået ANI at det kun er syv gjenværende gisler igjen inne i gassanlegget. Det skal være to amerikanere, tre belgiere, en japaner og en brite, skriver nyhetsbyrået, som siterer en av gisseltakerne på påstanden.

Hva som er skjedd med de ni norske gislene, er uvisst.

— Situasjonen på bakken er svært uoversiktelig akkurat nå. Derfor har vi ikke noe mer informasjon å komme med akkurat nå, sier pressetalsmann Bård Glad Pedersen i Statoil under en pressekonferanse i Stavanger klokken 15.15.

UD: - Vi får de samme meldingene

Utenriksdepartementet sier de verken kan avkrefte ellerbekrefte de tildels svært dramatiske meldingene som kommer inn torsdagettermiddag, annet enn at det pågår en militæroperasjon i ettermiddag.

Blant annet heter det at flere titalls gisler er drept ibombeangrep mot gassanlegget.

Påstanden kommer fra BBC, som siterere en kilde i detbritiske utenriksdepartementet.UDs pressekontakt Svein Michelsen i UD sier han ikke vilkommentere om vestlige land er på plass med militære styrker i området rundtgassanlegget.

— Vi er i nærkontakt med alle de landene som er involvert igisselaksjonen, men først og fremst med algeriske myndigheter, sier Michelsen,som ikke vil kommentere påstandene om at det algeriske militæret bomberanlegget.

— Dette er noe vi må komme tilbake til, sier han.

- Norsk gissel skutt

Situasjonen i In Ameinas er svært uoversiktlig, spesielt siden ingen vestlige medier befinner seg i området.

Al Jazeera melder å ha vært i kontakt med en mann som har sagt at han er et av de japanske gislene. Ifølge ham, ble han og en norsk gissel skadet av skudd fra regjeringsstyrkene.

Lokale kilder melder til Reuters at 180 algeriske gisler har rømt. Samtidig blir det også oppgitt langt lavere tall på antallet døde: Seks døde utenlandske gisler og åtte gisseltakere. BT presiserer at ingen tall er bekreftet.

— Situasjonen er forvirrende og jeg er i kontakt med algeriske myndigheter. Jeg vil ikke gi noe ekstant antall når det gjelder våre medborgere. Det beste er å si så lite som mulig, sier Frankrikes president Francois Hollande til avisa le Figaro.