Politiet i Stockholm har fått flere tips om det døde spedbarnet som var forsvunnet da foreldrene ville se det før bisettelsen, men har fortsatt ingen svar på hva som har skjedd.

— Flere av tipsene er interessante, noe som betyr at de kan jobbes videre med, sier politiførstebetjent Magnus Sallrot.

Fant tom kiste

Politiet har innledet en forundersøkelse om mulig brudd på gravfreden, og vil i løpet av den nærmeste tiden gjennomføre flere avhør. Politiet er også i ferd med å kartlegge hvem som har tilgang til bisettelsesrommet i Bromma kirke utenfor Stockholm, der kisten med det døde barnet ble oppbevart.

Spedbarnet var sønn av Ulf Morten Aune, trener for det norske herrelandslaget i skisprint, og hans svenske samboer Maria.

Gutten, som fikk navnet Ville, ble født 16 uker for tidlig, og døde kort tid etter fødselen.

7. april ble han fraktet til Bromma kirke vest i Stockholm, der familien bor. Da foreldrene mandag ville se sitt døde barn en siste gang før bisettelsen, oppdaget de at kisten var tom.

Sjekker søppelkasser

Alle søppelkasser i nærområdet er gjennomsøkt, og en container er beslaglagt.

— Selv om det formelt sett ikke er snakk om en grov forbrytelse, så er det jo følelsesmessig grovt, og derfor legger vi store krefter i saken, sier Sallrot.

Fire vitner, tre fra begravelsesbyrået og en fra Karolinska universitetssykehuset, har bekreftet at den døde kroppen lå i kisten da den ble plassert i bisettelsesrommet. Men Sallrot vil ikke si noe om hvordan kisten var forseglet.

Ifølge svensk fjernsyn var kisten plassert på et ulåst rom der mange personer har adgang. Vanligvis skal ikke kister stå her lenger enn noen timer.

Kisten med lille Ville ble stående i over en uke.

Spørsmål ved rutiner

I etterkant av forsvinningen har svensk politi stilt spørsmål ved kirkens rutiner. Kirken henviser på sin side til kirkegårdsforvaltningen, som eier lokalene. Men heller ikke der vil noen ta ansvar for at lokalet var ulåst.

— Vi vet ikke hvordan dette har skjedd og visste ikke at denne båren hadde stått her så lenge. Våre ansatte åpner aldri kister her og har ingenting med slikt å gjøre. Slik jeg ser det, er dette begravelsesbyråets ansvar, sier sjefen for kyrkgårdsforvaltningen, Göran Höglund, ifølge VG Nett.

SCANPIX