– Det er siste utvei. Alt annet må prøves først. Men å si at vi aldri skal ty til militærmakt, ville være galskap, sa den republikanske senatoren John McCain på TV-kanalen CBS søndag.

McCain sier at Irans atomprogram er den alvorligste trusselen USA har stått overfor siden slutten av den kalde krigen, med unntak for selve krigen mot terror.

Han innrømmer at USA i stor grad er bundet opp militært i Irak i dag, men mener likevel at situasjonen er så alvorlig at bruk av militærmakt ikke må utelukkes, selv om alle fredelige midler, også gjennom FN, må prøves først.

Heller ikke den demokratiske senatoren Evan Bayh, som er leder for Senatets etterretningskomité, vil utelukke bruk av militærmakt for å hindre at Iran utvikler atomvåpen.

– Men det bør ikke være et alternativ på det nåværende tidspunkt. Vi må bruke alle mulige andre midler før vi kommer så langt, sa han til CNN.

Striden mellom Iran og de vestlige land toppet seg i forrige uke da Iran gjenopptok atomforskning etter et to år langt moratorium. De fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd og Tyskland møtes mandag for å drøfte krisen.