• Ekteskap er mellom mann og kvinne, sier president Bush, som har satt jurister i sving med å finne måter å blokkere for homofile ekteskap.

Det var under en pressekonferanse i Washington at presidenten kom med uttalelsene. Spørsmålet om homofile ekteskap har vært heftig debattert i USA etter at Høyesterett i juni slo fast at det er grunnlovsstridig å forby homofili.

— Jeg mener at ekteskap skal være mellom mann og kvinne, og jeg tror at vi bør lovfeste det på den ene eller annen måte, sa Bush, og la til at han har satt jurister på saken for å finne en måte å kunne begrense muligheten til å inngå ekteskap til å gjelde kun heterofile.

Tidligere denne måneden sa Bush at det kanskje ikke blir "nødvendig" å vedta et grunnslovstillegg for å blokkere homoseksuelle ekteskap.

Høyestrettsavgjørelsen og en mulig legalisering av homo-ekteskap har opprørt religiøse koon-servative i Det republikanske partiet. Også i den amerikanske opinionen har det vært et markert stemningsskifte den siste tiden.

En fersk meningsmåling gjort for USA Today og CNN viser at andelen som støtter ideen om å legalisere homofile parforhold, har falt fra 60 til 48 prosent siden høyestrettsavgjørelsen.

President Bush la til at selv om han ikke støtter en slik legalisering, er det viktig å være tolerant.

— Jeg er klar over at vi alle er syndere, sa Bush på pressekonferansen. - Det er meget viktig for vårt samfunn at vi respekterer hvert enkelt individ, la han til.

— På den annen side betyr det ikke at noen, som meg, behøver å inngå kompromiss på et tema som ekteskapet.

INGEN HOMOVENN: President Bush ønsker å blokkere for homofiles mulighet til å inngå ekteskap.
REUTERS