– En tre måneder lang unntakstilstand er vedtatt. Hvis behovet melder seg, kan presidenten be om å få perioden forlenget, sier nasjonalforsamlingens viseordstyrer Osman Elmi Boqore.

154 av de i alt 275 folkevalgte i forsamlingen stilte seg bak forslaget, mens to stemte mot, sier Boqore.

Vedtaket om unntakstilstand innebærer at landets svake overgangsregjering kan innføre krigsrett, noe statsminister Ali Mohamed Gedi tidligere har sagt vil være nødvendig for å gjenopprette ro og orden i det lovløse landet.

Siste skanse

Samtidig fortsetter krigføringen mellom regjeringsstyrkene, som er støttet av etiopiske soldater, og islamistene som i forrige måned ble drevet på flukt fra hovedstaden Mogadishu.

Lørdag morgen meldte en regjeringens talsmann Abdirahman Dinari at regjeringsstyrkene har tatt kontroll over et tilfluktssted for islamister sør i landet.

– I går kveld tok regjeringen kontroll over islamistenes siste skanse, Ras Kamboni, etter kamper som begynte på morgenen. Styrkene våre har nå full kontroll i området, sa Dinari.

Ras Kamboni er en kystby nær grensa til Kenya. Mange islamister antas å ha samlet seg der etter flere uker med åpen krigføring mellom islamistene og de etiopiskstøttede regjeringsstyrkene.

– De fleste av de ettersøkte terroristene er døde eller har flyktet. De gjemmer seg i skogene, og regjeringsstyrkene jager dem fortsatt, sier Dinari.

Gjemmer våpen

I hovedstaden Mogadishu melder beboere at etiopiske soldater og soldater fra regjeringsstyrkene går fra dør til dør for å beslaglegge våpen og for å spore opp islamistiske krigere.

– Men folk flest graver ned våpnene sine, og det er veldig vanskelig for dem å finne noe. Hittil har de bare funnet noen få geværer og pistoler, sier Daud Hassan, en beboer i bydelen Bullohabey.

Han forteller videre at større våpen demonteres og oppbevares i smådeler. Regjeringsstyrkene frykter at disse våpnene skal bli brukt til å skyte ned fly som er på vei til og fra byens internasjonale flyplass, som nettopp er gjenåpnet. (©NTB)