– Det er forhold som utgjør en ekstrem trussel for folkehelsen og sikkerheten til folk og eiendommer i San Bernadino-regionen på grunn av brannen, heter det i en uttalelse fra guvernør Arnold Schwarzeneggers kontor.

Nesten hundre bygninger er blitt ødelagt av skogbrannen som har herjet sør i California de siste dagene.

42 boliger og 55 driftsbygninger er blitt ødelagt i brannene, opplyser myndighetene i California torsdag. I tillegg er over 3.000 bygg fremdeles truet av flammene.

Bare 20 prosent av brannen er under kontroll, og 1.340 brannmenn, tolv helikoptre og 100 brannbiler kjemper mot flammene, opplyser brannmannskaper.

Åtte brannmenn og to sivile er blitt lettere skadd siden lynnedslag startet brannen søndag. Rundt 1.000 mennesker er blitt tvunget til å forlate sine hjem på grunn av brannen.

Vestlige deler av USA blir hvert år rammet av branner i skog og kratt, og California er spesielt utsatt. I 2003 mistet 22 mennesker livet i en brann i California som ødela 3.000 hjem og svidde av et område på 3.000 kvadratkilometer. (©NTB)

KAMP MOT FLAMMENE: Brannmennene fra Kern County som kjemper mot flammene i Sør-California er spesialtrent til å slukke skog- og buskbranner.
GENE BLEVINS / SCANPIX