Tispen Karito er klar for en tur med Dog Taxien — hotellbilen som skal hente og bringe hundegjester til det splitter nye hundehotellet på Askøy.

Til nå har Karito hatt eierne sine for seg selv. Men det blir det slutt på. For nå skal eierne - Kari og Per Erwolder - åpne dørene for et nybygget, fasjonabelt hundehotell. Til og fra hotellet kan hundeeierne bestille en tur for sine firbeinte venner med Dog Taxien.

I bergensområdet er det mange gode og velrenòmerte hundepensjonater. Der har hundene det godt. Nå får hunder i vårt område et nytt og enda bedre tilbud. På et nedlagt gårdsbruk på Askøy, i grensen til et friluftsområde øverst i Skogdal ikke langt fra Bergheim Idrettsplass og samfunnshus, ligger det nye anlegget som skal gi hunder et opplevelsesrikt og hyggelig opphold .

Dobbeltrom og dusj

Erwoldergården Hundehotell har 28 rom. 14 av dem er dobbeltrom - godkjent for å gi plass til to hunder. I alt 42 hunder kan altså på en gang være innlosjert i hotellet. Gulv og yttervegg er flisbelagte og det er varmekabler i gulvet. Også hunder kan av og til ha behov for en dusj. Derfor er det laget eget dusjrom ved siden av hotellresepsjonen og dusj i friluft på utsiden av hotellet.

Ikke bare friske hunder er velkommen. Syke hunder får tilbud om isolerte sykerom. For at hundene skal få boltre seg utendørs i lag med andre firbeinte, er det opparbeidet utendørs luftegård. Hotell og luftegård er avskjermet fra biltrafikk og gående, slik at hundene ikke skal bli stresset av forbipasserende.

Ut på tur

Turer ute i det fri skal også være en del av dagliglivet på hotellet. På eiendommen er det gode tur- og luftemuligheter og gode plaske- og svømmemuligheter for de firbeinte. Her vil hundene få boltre seg med sine medgjester og tobeinte oppassere.

Hundene vil bli grundig vurdert før de slippes ut i luftegården for lek og aktiviteter. Hunder som ikke går godt sammen, vil bli holdt atskilt fra hverandre. Langturer sammen med andre gjester til Kollbeinsvarden, er også noe hundehotellets gjester kan se frem til.

Omsorg og trivsel

Kari og Per Erwolder er eiere og vertskap ved Erwoldergården Hundehotell. Kari er sykepleier og har lang erfaring med stell og trening med hunder. Per har vært instruktør på Forsvarets Hundeskole. Med sin bakgrunn mener vertskapet at de har gode forutsetninger for å gi hundene et godt og trivelig opphold som gjester på hotellet.

Ifølge ekteparet, er hundehotell noe nytt på våre kanter. På BTs spørsmål om hva som er spesielt med et hundehotell i forhold til et hundepensjonat, svarer de at høyere bygningsmessig standard og individuell omsorg og behandling av hver enkelt gjest, er spesielt for et hundehotell. Siktemålet med alt som skjer under oppholdet er at hunden skal ha det godt, trygt og trivelig.

Kan bestille biff

Selv om det fra før er mange anlegg i bergensområdet som tar imot hunder for kortere eller lengre opphold, er det behov for flere. Særlig i ferier er det mangel på slike tilbud, ifølge Kari.

Maten på Erwoldergården Hundehotell er et kapittel for seg. I utgangspunktet skal hundene bli fôret med vanlig kvalitetsfôr for hund. Men dette er jo er et hotell. Derfor er det selvsagt mulig å få tilbud om noe ekstra godt fra kjøkkenet. Dersom eierne ønsker at kjæledyret skal få noe ekstra lekkert å spise, lar det seg gjøre å bestille noe spesielt. Alt fra biff, egg, loff med leverpostei og andre godbiter kan bestilles!

Vaksinasjonsattest takk!

Hundene må sjekke inn ved ankomst slik mennesker må når de skal bo på hotell. Ved innsjekking i resepsjonen før hundene blir fulgt inn på rommet sitt, vil det bli krevd dokumentasjon på at hunden er vaksinert. Deretter vil betjeningen spørre etter og notere viktige opplysninger om hunden. Er hunden plaget av dårlig matlyst, kløe i ørene eller allergi? Er den redd for spesielle ting?

Dette er eksempler på opplysninger som er nødvendige for at hundene skal kunne få et individuelt tilpasset og dermed et best mulig hotellopphold.

Service kan velges ut fra om hunden enten er under medisinsk behandling, opptrening eller rekonvalesens etter sykdom. Eller bare på ferie fordi eierne er på reise. Hundens atferd, trivsel, appetitt og mulige sykdomstegn vil bli fortløpende journalført. Dermed får eier vite hvordan hunden har hatt det under hotelloppholdet når den hentes hjem til eier.

Karito vet nok ikke hva hun har i vente. Men som den sosiale og livlige hunden hun er, vil hun helt sikkert få det trivelig med mange nye hundebekjentskaper i tiden som kommer. Det blir gøy for en flokkdyr-tispe! Og hun tar gjerne en tur med Dog Taxien. Det nyter hun!