Amerikansk politi jakter på de skyldige etter at tre tenåringer uten kriminell bakgrunn natt til søndag ble stilt opp og likvidert på åpen gate i delstaten New Jersey.

Den fjerde, ei jente som ble skutt 10 meter unna og truffet nær et øre, er på sykehus. Hennes tilstand betegnes som tilfredsstillende.

De tre ble stilt opp på rekke mot en vegg og skutt i hodet på en parkeringsplass ved en skole i New Jersey sent lørdag kveld amerikansk tid.

– Dette virker som en ren henrettelse, sa talsmann for påtalemyndigheten, Paul Loriquet. To av de drepte var gutter, mens den tredje var ei jente. En av de drepte guttene og den sårede jenta var søsken på henholdsvis 18 og 19 år, og de to andre drepte var nære venner av dem.

Tre av dem var studenter ved universitetet i Delaware. Den fjerde skulle begynne å studere samme sted til høsten. Alle fire bodde nær storbyen Newark, som har høy kriminalitet og store problemer med narkotika, organisert kriminalitet og høye drapstall. I fjor ble 105 mennesker drept i byen, det høyeste tallet siden 1990-tallet, da det som kalles en epidemi av det narkotiske stoffet crack herjet byen.

Men ingen av de tre drepte eller den sårede har noe kriminelt rulleblad. De uforståelige drapene ryster byen.

– Disse barna var suksesshistorier, sa ordfører Cory A. Booker ifølge avisen The New York Times. Han har tidligere gjort offentlig sikkerhet og kamp mot kriminalitet til bymyndighetenes viktigste oppgave.

Politiet tror ikke drapene skjedde i forbindelse med at de fire ble ranet eller hadde noe med narkotika å gjøre. Vitner har hørt fem skudd, og noen beboere i området har sett en gruppe unge menn som løp fra området. Ingen skal ha sett ansiktene deres eller kunnet si nøyaktig hvor mange det var.