Opprøret startet etter at to tenåringer omkom da de forsøkte å flykte fra politiet torsdag kveld. Folk i den innvandrerdominerte forstaden er i harnisk fordi de mener politiet har skyld i at guttene på 15 og 17 år mistet livet da de fikk kraftig elektrisk støt i en transformatorstasjon.

En tredje ungdom kom alvorlig til skade i episoden.

Politifolk skadd Brannfolk måtte rykke ut hele 40 ganger i løpet av natten, og 15 politifolk og en journalist ble skadd i opptøyene.

Uidentifiserte ungdommer skjøt mot politiet, flere andre kastet stein, mens biler ble satt i brann. 19 personer er pågrepet.

— Clichy-sous-Bois er rammet av noe som likner en borgerkrig, og vi kan ikke lenger ta oss av denne situasjonen på egen hånd. Vi har verket utstyr til eller teoretisk og praktisk opplæring i gatekamper, sa Michel Thooris i det franske politiets fagforbud CFTC.

Urolighetene i Paris-forstaden har ført til ny kritikk mot Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy, som denne måneden varslet kamp mot vold i landets storbyer. Flere menneskerettsgrupper mener Sarkozys hardhendte metoder ikke vil føre frem.

Stille marsj Sarkozy avviste fredag at ungdommene som omkom, ble forfulgt av politiet. Ifølge en 21-åring som var sammen med de to tenåringene, begynte de å løpe for å slippe unna en politikontroll i forbindelse med et innbrudd.

— De løp fordi andre løp. De trodde de ble forfulgt, men det ble de ikke, sa politietterforskeren François Molins på en pressekonferanse lørdag.

Samme dag deltok hundrevis av forstadens innbyggere i en marsj til minne om de to døde.

— Vi viser vårt sanne ansikt, innbyggere som står sammen uavhengig av opprinnelse, religion eller tro. Sammen har vi vist vår smerte, og også vårt raseri, i stillhet, verdighet og respekt, sa Claude Dilain, som er ordfører i Clichy-sous-Bois.

Mange av de 28.000 innbyggerne som bor i den nordøstlige forstaden, er av afrikansk opprinnelse. Innslaget av sosialklienter og arbeidsløse er stort.

Politiet frykter at opptøyene kommer til å fortsette